Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike utplasserer flere hundre soldater etter tre angrep

Jihadister har oppfordret til bildrap.

FLERE ANGREP: Ved tre forskjellige anledninger har det blitt utført angrep i Frankrike der folk har blitt kjørt over. Dette er fra en hendelse i byen Nantes i går, der ti mennesker ble skadd. Foto: REUTERS/Stephane Mahe/NTB Scanpix
FLERE ANGREP: Ved tre forskjellige anledninger har det blitt utført angrep i Frankrike der folk har blitt kjørt over. Dette er fra en hendelse i byen Nantes i går, der ti mennesker ble skadd. Foto: REUTERS/Stephane Mahe/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre soldater blir utplassert forskjellige steder i Frankrike etter at tre hendelser på tre dager har satt en kraftig demper på den franske førjulsstemningen.

Det er ikke påvist at de tre episodene har noe med hverandre å gjøre, men Frankrikes statsminister Manuel Valls varsler tiltak:

- Mellom 200 og 300 soldater vil være på plass i løpet av noen få timer. Flere vil bli fortløpende utplassert, sa Valls til fransk TV tirsdag.

- Innlagt 157 ganger Lørdag gikk en mann til angrep på tre politibetjenter i Tours med kniv, mens en annen mann kjørte inn i en folkemengde i Dijon søndag. Begge ropte «allahu akbar», som betyr «Gud er stor». Mandag kjørte en tredje person ned besøkende på et julemarked i Nantes.

Mens lørdagens knivangrep tyder på å være målrettet, blir de to bilhendelsene beskrevet som handlinger utført av ustabile personer. Etterforskere i begge sakene har avvist at det er snakk om terrorhandlinger.

Mannen bak påkjørselen i Dijon har vært innlagt på psykiatrisk sykehus 157 ganger, ifølge Maire-Christine Tarrare hos byens påtalemyndigheter.

Oppfordret til bildrap Flere har derimot anklaget franske myndigheter for å ikke ta alvorlig nok på situasjonen som har utspilt seg samtidig som om lag 1.000 franskmenn antas å ha reist til Syria og Irak.

I september oppfordret jihadister fra Den islamske staten (IS) muslimer over hele verden om å drepe borgere av land som kommer fra den amerikanskledede koalisjonen som står i spissen for å nedkjempe ekstremistgruppen.

Blant instruksene som ble gitt var «å kjøre over militære eller sivile med en bil», ifølge nyhetsbyrået AFP.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media