Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike varsler ebolakontroll på flyplasser

For passasjerer fra ebolarammede land.

KONTROLL: Kommer man til Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris, og reiser fra et ebolarammet land, vil man bli kontrollert. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIX
KONTROLL: Kommer man til Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris, og reiser fra et ebolarammet land, vil man bli kontrollert. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske myndigheter vil innføre ebolakontroller på flyplasser for passasjerer fra ebolarammede land.

- Frankrike vil iverksette et kontrollsystem for fly som ankommer fra områder som er rammet av viruset, het det i en pressemelding fra presidentens kontor onsdag kveld.

Torsdag skal EUs helseministre samles i Brussel for å drøfte tiltak mot ebola, men EU-kommisjonen har allerede varslet at det ikke er aktuelt å innføre ebolakontroller i alle EU-land. I stedet overlates avgjørelsen til hvert enkelt medlemsland.

Storbritannia ble i forrige uke det første europeiske landet som innførte ebolakontroller på flyplasser og jernbanestasjoner der Eurostar-togene fra kontinentet ankommer.

Air France har flyvninger mellom Paris og Guineas hovedstad Conakry, mens Brussels Airlines flyr til Conakry og Liberias hovedstad Monrovia fra flyplassen i Brussel.

Flere afrikanske selskaper flyr i de verst rammede landene, Liberia, Guinea og Sierra Leone, med flyvninger videre til Europa.

Ifølge en tjenestemann i EU vil eventuelle kontroller på europeiske flyplasser først og fremst ha som mål å informere passasjerer, slik at de vet hvor de skal henvende seg hvis de får feber og andre symptomer på ebola.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!