Frankrike varsler ebolakontroll på flyplasser

For passasjerer fra ebolarammede land.

KONTROLL: Kommer man til Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris, og reiser fra et ebolarammet land, vil man bli kontrollert. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIX
KONTROLL: Kommer man til Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris, og reiser fra et ebolarammet land, vil man bli kontrollert. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Franske myndigheter vil innføre ebolakontroller på flyplasser for passasjerer fra ebolarammede land.

- Frankrike vil iverksette et kontrollsystem for fly som ankommer fra områder som er rammet av viruset, het det i en pressemelding fra presidentens kontor onsdag kveld.

Torsdag skal EUs helseministre samles i Brussel for å drøfte tiltak mot ebola, men EU-kommisjonen har allerede varslet at det ikke er aktuelt å innføre ebolakontroller i alle EU-land. I stedet overlates avgjørelsen til hvert enkelt medlemsland.

Storbritannia ble i forrige uke det første europeiske landet som innførte ebolakontroller på flyplasser og jernbanestasjoner der Eurostar-togene fra kontinentet ankommer.

Air France har flyvninger mellom Paris og Guineas hovedstad Conakry, mens Brussels Airlines flyr til Conakry og Liberias hovedstad Monrovia fra flyplassen i Brussel.

Flere afrikanske selskaper flyr i de verst rammede landene, Liberia, Guinea og Sierra Leone, med flyvninger videre til Europa.

Ifølge en tjenestemann i EU vil eventuelle kontroller på europeiske flyplasser først og fremst ha som mål å informere passasjerer, slik at de vet hvor de skal henvende seg hvis de får feber og andre symptomer på ebola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer