Frankrike vil ha støtte fra Assad i kampen mot IS

Ny vending i Syria-avtaler.

PRESIDENT: Francois Hollande. Foto: Stephane de Sakutin/NTB scanpix
PRESIDENT: Francois Hollande. Foto: Stephane de Sakutin/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius åpner for å samarbeide med president Bashar al-Assads regjeringssoldater i kampen mot IS i Syria.

- For å kunne nedkjempe IS, må vi ha to ting på plass: Bombing og soldater på bakken. Soldatene kan ikke være våre egne, men bør være representert ved motstandsgruppen Den frie syriske hær, sunniarabiske styrker, og hvorfor ikke regimets egne styrker også, sier Fabius til den franske radiokanalen RTL.

Uttalelsene fra Fabius kommer i kjølvannet av et møte mellom Frankrikes president Francois Hollande og Russlands president Vladimir Putin i Moskva i går.

 Der ble Hollande og Putin enige om å samarbeide for å rette den militære offensiven i Syria mot IS og andre ekstremistgrupper. Putin ga uttrykk for at han trenger hjelp.

- Han ba oss om å lage et kart som viser hvor opprørsgrupper som ikke er terrorister og som kjemper mot IS, befinner seg. Han forplikter seg til å ikke bombe disse opprørsgruppene når han har fått den nye informasjonen, sier Fabius, som var med Hollande til Moskva.

Vestlige land har anklaget Russland for å utføre bombeangrep mot opprørsgrupper som støttes av Vesten og som kjemper mot Assad. Dette er også et sentralt tema for Tyrkia, som støtter turkmenske opprørere på syrisk side av grensen — de samme opprørerne som russerne har utført flyangrep mot.

(NTB)