Frankrike vil ikke delta mot Irak

PARIS (NTB-AFP): Frankrike vil ikke delta i noen militæraksjon mot Irak, sa utenriksminister Hubert Vedrine på radio i går. Samtidig reiste den britiske utenriksministeren Robin Cook til Midtøsten for å samle støtte til et mulig angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har ikke til hensikt å bli involvert i noen militæraksjon, sa Vedrine på spørsmål om Frankrike ville slutte seg til USA og Storbritannia i et angrep på Irak.

Han sa at Frankrike arbeider for å løse krisen med diplomatiske midler og gjennom politisk overtalelse, og han tvilte ikke på at det vil lykkes.

Han mente også at Irak hadde tatt et skritt framover for å løse krisen med sitt forslag om å åpne et antall palasser for FN-inspeksjon. Men at det ennå ikke var nok, og at det var nødvendig med sterkere press på Bagdad.

- Det er ikke nedverdigende å akseptere internasjonale inspeksjoner. Vi må ikke gi oss, og vi må være tålmodige.

Nytt tilbud

Den britiske utenriksministeren Robin Cook fortalte om ytterligere et tilbud som Irak skal ha satt fram i samtaler med den russiske utsendingen i Bagdad.

Saddam Hussein skal ha foreslått at FN-inspektørene får inspisere 45 mistenkelige anlegg, men bare en gang.

Cook sa tilbudet ikke var bra nok, men at det likevel er et skritt framover og viser at presset på Saddam bærer frukter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer