BLIR I FRANKRIKE: Franske myndigheter avviser Norges krav om utlevering av den voldssiktede marrokaneren Khalid Skah. Foto:  Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLIR I FRANKRIKE: Franske myndigheter avviser Norges krav om utlevering av den voldssiktede marrokaneren Khalid Skah. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Frankrike vil ikke utlevere Khalid Skah

Avviser norsk krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske myndigheter avviser Norges krav om utlevering av den voldssiktede marrokaneren Khalid Skah, ifølge den franske radiostasjonen RFI.

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst siden 2009. Han er siktet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og for å ha holdt tilbake sine og ekskonas felles barn i Marokko.

Ifølge NTB har franske myndigheter flere ganger gjort det klart at de ikke er fornøyde med den dokumentasjonen Norge har oversendt i denne saken.

Ikke minst gjelder dette opplysninger om hvilken rolle den norske ambassadøren spilte da barna ble hentet fra Marokko til Norge.

Franske justismyndigheter vil også vite om saken har fått noen rettslige etterspill for soldatene som var involvert, og det var grunnen til at avgjørelsen 2. april ble utsatt til i dag.