Flyktningkrisa:

Frankrike vil starte asylsentre i Libya

For å unngå at folk drukner i Middelhavet.

NÆR VED Å DRUKNE: Denne gummibåten var nær ved å gå under da hjelpearbeidere fra det spanske Proactiva Open Arms reddet dem, rundt 20 kilometer utenfor Libyas kyst for to dager siden. Båten var lastet med over 120 personer, inkludert gravide kvinner og barn. Det var også flere døde personer i bunn av båten. Foto: Santi Palacios / Ap / Scanpix
NÆR VED Å DRUKNE: Denne gummibåten var nær ved å gå under da hjelpearbeidere fra det spanske Proactiva Open Arms reddet dem, rundt 20 kilometer utenfor Libyas kyst for to dager siden. Båten var lastet med over 120 personer, inkludert gravide kvinner og barn. Det var også flere døde personer i bunn av båten. Foto: Santi Palacios / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emmanuel Macron, Frankrikes president, annonserte i dag at landet vil opprette sentre for folk kan søke om asyl til Frankrike i Libya allerede fra i sommer, melder den franske avisa Le Figaro.

- Sentrene skal bidra til at folk unngår å ta enorme risikoer ved å sette seg i båter over Middelhavet, for å søke om asyl, forklarer Macron.

- Motvillige EU-land

Hittil i år har over 112 000 personer risikert livet og satt seg i lite sjødyktige båter for å komme seg til Europa, for å søke om asyl. Hele 2361 personer har dødd i forsøket.

Grunnen til at tusenvis av mennesker setter seg i båter, med livet som innsats, er at de må være på europeisk grunn for å søke om asyl i Europa.

- Nå vil folk i stedet kunne søke om asyl til Frankrike i Libya, sier Macron og fortsetter:

- Vi har forsøkt å gjøre dette med andre europeiske land, men de er veldig motvillige. Men vi, Frankrike, gjør det.

Målet er å la folk få søke om asyl i Libya, «for å unngå at de risikerer livene sine med å sette seg i båt over Middelhavet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer