Ulovlig finanisiering

Frankrikes ekspresident Nicolas Sarkozy varetektsfengslet

Mistenker at Nicolas Sarkozy fikk store pengesummer til valgkamp fra Libyas nå avdøde Muammar Gaddafi.

PÅGREPET: Frankrikes tidligere president, Nicolas Sarkozy, er arrestert, mistenkt for å ha mottatt ulovlige pengesummer til valgkamp fra Libyas nå avdøde diktator, Muammar Gaddafi. Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix
PÅGREPET: Frankrikes tidligere president, Nicolas Sarkozy, er arrestert, mistenkt for å ha mottatt ulovlige pengesummer til valgkamp fra Libyas nå avdøde diktator, Muammar Gaddafi. Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frankrikes ekspresident Nicolas Sarkozy er varetektsfengslet i forbindelse med etterforskning av mulige ulovlige valgkampbidrag fra Gaddafi-regimet i Libya.

Sarkozy ble ifølge avisa Le Monde tatt inn til avhør i byen Nanterre mandag morgen og deretter varetektsfengslet.

Penger fra Gaddafi

Saken dreier seg om påstander om ulovlig finansiering av Sarkozys valgkamp foran presidentvalget i 2007, som han gikk seirende ut av.

Sarkozy anklages for å ha mottatt flere millioner euro i ulovlige valgkampbidrag fra regimet til Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi.

Mistanken mot Sarkozy oppsto i 2012 da medieselskapet Mediapart publiserte et hemmelig dokument fra den libyske sikkerhetstjenesten. I dokumentet, som ble skrevet i 2006, omtales en «overensstemmelse» om å gi 50 millioner euro til Sarkozys valgkamp.

Pågrepet i London

Fransk politi har etterforsket saken siden 2013. Men det er ifølge franske medier første gang at Sarkozy har blitt avhørt i forbindelse med etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer