DØD: Michael Rocard, tidligere statsminister i Frankrike, døde lørdag, 85 år gammel. Her sammen med sin kone Sylvie Rocard i 2014. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix
DØD: Michael Rocard, tidligere statsminister i Frankrike, døde lørdag, 85 år gammel. Her sammen med sin kone Sylvie Rocard i 2014. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM/NTB ScanpixVis mer

Frankrikes eksstatsminister Rocard er død

Den tidligere franske statsministeren og sosialisten Michel Rocard døde lørdag, 85 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser hans sønn, Francis Rocard, til nyhetsbyrået AFP.

Michel Rocard var statsminister i Frankrike i tre år fra midten av 1988 under den sosialistiske presidenten François Mitterrand. Han tok over for Jacques Chirac, som senere ble president i landet.

Av den nåværende statsministeren Manuel Valls blir Rocard beskrevet som en visjonær statsmann. President François Hollande kaller ham «en stor skikkelse i republikken og på venstresiden».

Rocard var en sterk EU-forkjemper som gjennomførte viktige velferdsreformer under sin tid i den franske regjeringen. Fra 1967 til 1974 var han leder for det venstresosialistiske partiet PSU, og på 1990-tallet var han leder for Sosialistpartiet i en kort periode.

Lørdag døde Rocard på et sykehus i Paris.

(NTB)