Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrikes førstekjæreste fikk sammenbrudd etter presidentens scooter-tur

Innlagt på sykehus med «alvorlig tilfelle av sjalusi».

FRA LYKKELIGERE TIDER: President Francois Hollande med sin offisielle kjæreste Valerie Trierweiler. AFP PHOTO / JEAN PIERRE MULLER Scanpix
FRA LYKKELIGERE TIDER: President Francois Hollande med sin offisielle kjæreste Valerie Trierweiler. AFP PHOTO / JEAN PIERRE MULLER Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valerie Trierweiler (48) skal ha tatt det veldig tung da det ble avslørt i forrige uke at den franske presidenten Francois Hollande (59) hadde jevnlige stevnemøter med skuespiller Julie Gayet (41) i en leilighet i sentrum av Paris. Dit ble Hollande fraktet av en livvakt på baksetet av en scooter, påpasselig iført motorsykkelhjelm.

Hjelpeløs og komisk
Men samboeren i Elysee-palasset, Valerie Trierweiler, tok ikke avsløringene nådig opp, og de to skal i helga ha hatt en konfrontasjon der presidenten skal ha lagt alle kort på bordet, skriver The Guardian.

- Legene sier hun trenger mer hvile, og de vil bestemme når hun er i stand til å dra. Hun trenger fred, sier en talsmann for Trierweilers kontor i Elysee-palasset, til Reuters.

De 500 journalistene som er akkreditert til ettermiddagens pressekonferanse med Hollande, som skulle handlet om nye initiativer i den økonomiske politikken, vil trolig være mer opptatt av presidentene kjærlighetseskapader. For mens franske presidenter tradisjonelt har fått leve i fred med sine elskerinner, ser det ut til å være annerledes når de bor sammen med «førstekjærester». All viraken kan skyldes at Hollande ikke er gift. Og den kan skyldes bildene som viser presidenten komme til sitt elskovsrede på baksetet av en scooter i motorsykkelhjelm, et nærmest grafisk uttrykk for en mann som sniker seg til forbudt kjærlighet i en hjelpeløs og komisk forkledning.

Scener i Elysee-palasset
Kjærlighetssåpen i Elysee-palasset fortsetter uansett for fullt. Det var kjendismagasinet Closer som bragte nyheten om Hollandes eskapader. Nå lever historien sitt eget liv, angivelig godt hjulpet av den opprinnelige journalisten Trierweiler selv. Journalist Frederic Gerschel i Le Parisien, som skal være en nær venn av Trierweiler, skriver at førstekjæresten skal være innstilt på i tilgi presidenten, men at hun gjerne vil vite om «hans intensjoner».

Gerschel henviser til en kilde nær Trierweiler, men Le Figaro skriver at denne kilden skal være Trierweiler selv. Uansett så skriver Le Parisien at Holland la alle kort på bordet torsdag kveld, bare timer før nyheten sprakk.

- Scenen var Elysse-palasset, uten utbrudd eller skriking. I få ord erkjente presidenten forholdet, skriver Le Parisien.

Politisk tsunami
- Han benektet ingenting, ikke eskapadene på scooter med sikkerhetsvakta midt på natta, eller de hemmelige møtenes hyppighet, eller datoen da det utenlandsk presse «kjærlighetsaffæren» startet, flere måneder tidligere, skriver le Parisien.

Journalisten Frederic Gerschel beskriver det som har rammet president Francois Hollande som en «voldsom politisk-romantisk tsunami».

Le Parisien skriver at presidentens tilståelse av utroskapen hadde truffet Trierweiler «som et hurtigtog som kolliderer».

Kilden, som altså skal være Trierweiler selv, sier det slik:

- Selvsagt hadde hun hørt ryktene som hadde svirret rundt i Paris i flere uker, men hun valgte å tro at de ikke var sanne. For henne var de alltid et par, skriver Le Parisiene.

I ettermiddag møter den franske presidenten pressen, mens «førstekjæresten» slikker sine sår på sykehus, i et sjeldent åpent fransk trekantdrama.