Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrikes innenriksminister går av etter at han granskes for å ha ansatte sine døtre

Innenriksminister Bruno Le Roux anklages for å lønnet både kona og barna med offentlige midler.

GÅR AV: Innenriksminister Bruno Le Roux anklages for å lønnet både kona og barna med offentlige midler. Nå går han av, etter at det har blitt innledet en granskning av forholdene. Foto: AFP / NTB Scanpix
GÅR AV: Innenriksminister Bruno Le Roux anklages for å lønnet både kona og barna med offentlige midler. Nå går han av, etter at det har blitt innledet en granskning av forholdene. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux går av etter at det er innledet gransking om at han ansatte sine døtre mens han var medlem av nasjonalforsamlingen.

En rapport fra TV-programmet Quotidien anklaget Le Roux mandag for å ha ansatt sine to døtre ved flere anledninger som assistenter i nasjonalforsamlingen mens de hadde skoleferie.

Fransk påtalemyndighet besluttet tirsdag å åpne sak mot ham, og få timer senere varslet han at han har levert sin avskjedssøknad.

Ansettelse av familiemedlemmer har blitt et hett tema i fransk politikk nylig. Også den franske presidentkandidaten François Fillon anklages for å ha lønnet både kone og barn med offentlige midler, tilsynelatende uten at de har utført konkrete oppgaver i forbindelse med Fillons politiske verv.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media