ETTERLYST:  Kjæresten til gisseltaker Amédy Coulibaly, Hayat Boumeddiene (26), er fortsatt etterlyst i forbindelsene med de grufulle terrorangrepene i Paris. Dette bildet er fra 2010. da hun og kjæresten besøkte en dømt terrorist og lærte å skyte med armbrøst. Foto: Le Monde
ETTERLYST: Kjæresten til gisseltaker Amédy Coulibaly, Hayat Boumeddiene (26), er fortsatt etterlyst i forbindelsene med de grufulle terrorangrepene i Paris. Dette bildet er fra 2010. da hun og kjæresten besøkte en dømt terrorist og lærte å skyte med armbrøst. Foto: Le MondeVis mer

Frankrikes mest ettersøkte kvinne blir intervjuet i IS-blad

Hayat Boumeddiene (26) rømte til Syria før Paris-angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amedy Coulibaly ble en av verdens mest kjente terrorister etter han drepte en politikvinne og angrep en koscherbutikk under terrorangrepene i Paris. Men kjæresten Hayat Boumeddiene (26) forlot Paris før angrepene skjedde.

Hun rømte til Syria og har ikke blitt hørt fra siden. Før nå. 

I den nyeste utgaven av terrorgruppa IS sitt franske blad, som har tittelen «måtte Allah forbanne Frankrike», så er Boumeddiene intervjuet.

Intervjues i blad Terrorgruppas største blad er engelskspråklig, men de har nylig også begynt å gi ut et blad på fransk. Bladet oppfordrer til flere angrep på dem som krenker profeten og forbanner Frankrike.

ER DETTE HENNE?:  Denne IS-videoen dukket opp på nettet for rundt en uke siden og det ble spekulert i om kvinnen til høyre er etterlyste Hayat Boumeddiene. Franske myndigheter etterforsker påstandene. Foto: Skjerdump / Militant Video
ER DETTE HENNE?: Denne IS-videoen dukket opp på nettet for rundt en uke siden og det ble spekulert i om kvinnen til høyre er etterlyste Hayat Boumeddiene. Franske myndigheter etterforsker påstandene. Foto: Skjerdump / Militant Video Vis mer

- Jeg hadde ingen vanskeligheter med å komme meg hit. Jeg er lettet over å ha oppfylt denne forpliktelsen, svarer Boumeddiene på spørsmål om hvordan det føles å være i «kalifatet».

Boumeddiene navngis ikke i artikkelen, men presenteres som kona til Abou Basir Abdoullah al-Ifriqi, som skal ha vært Paris-terroristen Amedy Coulibalys pseudonym.

Artikkelen er i spørsmål og svar-form og Boumeddiene svarer i svulstige religiøse vendinger. Hun sier blant annet at kjæresten Coulibaly lyste opp da de så IS-videoer på nettet sammen.

Men ifølge venner av bekjente av familien som Dagbladet har snakket med, så var ikke Boumeddiene religiøs da hun var yngre.

Var ikke religiøs Hayat Boumeddiene (26) gikk fra å være et ungt fosterhjemsbarn uten særlig religiøs tilknytning til å bli Frankrikes mest ettersøkte kvinne. Dagbladet besøkte i januar moskeen hvor hennes far og onkel går regelmessig, i Villiers-sur-Marne sør for Paris.

- Hun var ikke religiøs da hun var yngre. Da hadde hun ikke slike ideer, fortalte en bekjent av familien da til Dagbladet.

Hun giftet seg med Coulibaly i 2010 i en religiøs muslimsk seremoni, og ifølge franske aviser var det etter giftermålet at hun begynte å dekke seg til.

At hun gikk med niqab, gjorde at Boumeddiene mistet jobben som butikkmedarbeider. Tidlige bilder av paret viser dem i bikini på stranda, men den siste tiden skal Boumeddiene ha vært fullstendig tildekket.

Rømte til Syria Samme dag som Kouachi-brødrene angrep Charlie Hebdo og kjæresten Amedy Coulibaly skjøt en politikvinne i Montrouge, så krysset Boumeddiene grensa fra Tyrkia og inn i Syria.

Coulibaly hadde sverget troskap til terrorgruppa Den islamske stat (IS), mens brødrene Kouachi skal ha utført terrorangrepet mot Charlie Hebdo på angrep for al-Qaida.

Det er fremdeles uklart hvor Boumeddiene endte opp da hun dro inn i Syria. Artikkelen i IS-bladet gir ingen informasjon om hvor hun kan befinne seg. For ei uke siden dukket det opp et bilde av en IS-kriger i Syria som mistenktes å være Boumeddiene.

SLIK RØMTE HUN:  Dagen før terrorangrepene i Paris onsdag 7. januar, så dro Hayat Boumeddiene (26) til Tyrkia via Spania. Så krysset hun grensa inn i Syria. Foto: Google Maps
SLIK RØMTE HUN: Dagen før terrorangrepene i Paris onsdag 7. januar, så dro Hayat Boumeddiene (26) til Tyrkia via Spania. Så krysset hun grensa inn i Syria. Foto: Google Maps Vis mer

Men så langt er Frankrikes mest ettersøkte kvinne sporløst forsvunnet.