VISER STØTTE:  - Jeg er også dansk, sa den franske presidenten François Hollande under en minnemarkering etter terrorangrepene i København. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
VISER STØTTE: - Jeg er også dansk, sa den franske presidenten François Hollande under en minnemarkering etter terrorangrepene i København. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSONVis mer

Frankrikes president: - Jeg er også dansk

Viser støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er også dansk, sa den franske presidenten François Hollande under en minnemarkering etter terrorangrepene i København.

Markeringen fant sted på den danske ambassaden i Paris søndag. Flere hundre franskmenn deltok, og Hollande ga uttrykk for stor sympati og solidaritet med Danmark.

- Det var en minnehøytidelighet som vi på ambassaden og Danmark for øvrig aldri vil glemme, sier ambassadør Anne Dorte Riggelsen.

Foran ambassaden er bakken dekket med blomster, og den franske avisa Liberation kommer mandag ut med en forside hvor det står «Vi er dansker».

- Det er en kjærlighetserklæring til landet vårt, sier Riggelsen.

Mange har sammenlignet terrorangrepene i København, som kostet to mennesker livet, med angrepene i Paris i begynnelsen av januar. Redaksjonen til satirebladet Charlie Hebdo var et av målene som ble rammet i den franske hovedstaden.

(NTB)