Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrikes president fornærmet Australias førstedame. Trolig var det hele en misforståelse

Det kan ha gått litt fort i svingene da Emmanuel Macron forberedte talen til Australias statsministerpar.

VELKOMSTSKÅLEN: Emmanuel Macron skulle bare takke for Australias statsministerpar for velkomsten, da han kom med sitatet som på kort tid skulle gå viralt.
VELKOMSTSKÅLEN: Emmanuel Macron skulle bare takke for Australias statsministerpar for velkomsten, da han kom med sitatet som på kort tid skulle gå viralt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Frankrikes president besøkte Australia tirsdag, startet det hele som en hyggelig seanse. Først da president Macron skulle takke landets statsminister, Malcolm Turnbull, for velkomsten «down under», ble tonen en annen.

- Jeg vil takke dere for velkomsten. Takk til deg og din deilige kone for deres varme velkomst, sa Macron og hevet glasset til en skål under middagen.

DEILIG ELLER HYGGELIG?: Australias statsminister Malcolm Turnbull, Frankrikes president Emmanuel Macron og Turnbulls kone Lucy Turnbull møttes tirsdag.
DEILIG ELLER HYGGELIG?: Australias statsminister Malcolm Turnbull, Frankrikes president Emmanuel Macron og Turnbulls kone Lucy Turnbull møttes tirsdag. Vis mer

Sitatet gikk fort viralt, og flere reagerte på adjektivet Macron valgte å beskrive Turnbulls kone, Lucy Turnbull, med.

«Sa Macron nettopp til Turnbull at han ville takke hans "deilige kone"?», var en av kommentarene på Twitter kort tid etter utsagnet. Emneknaggen #lostintranslation ble også benyttet, etter at en journalist i Australia kom opp med det som kan være forklaringen på adjektivbruken.

- Dette kan beskrive den franske presidentens pinlige oversettelsestabbe da han beskrev Malcolm Turnbulls kone som deilig, skriver McKinnell på Twitter, og la til et bilde av en oversettelse gjort av Google.

Bildet oversetter det franske ordet «délicieux» til både «delightful» som betyr «hyggelig», og «delicious» som betyr «deilig». Det kan med andre ord tenkes at Macron mente en annen betydning av ordet.

Foreløpig er det ikke bekreftet om det faktisk var dette Macron mente.

Macron kom til Sydney tirsdag, og skal være der i to dager. Sammen med Malcolm Turnbull diskuterte han handel, forsvar og felles mål. Macron er den andre sittende franske presidenten som kommer på offisielt besøk til landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media