Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrikes «sorte enke» dømt til 22 års fengsel

En kvinne som har fått tilnavnet «rivieraens sorte enke» er dømt til 22 års fengsel for å ha forgiftet fire velstående gamle menn i Frankrike.

DØMT: Patricia Dagorn er dømt for drapene på to menn og for å ha dopet ned to andre Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB scanpix
DØMT: Patricia Dagorn er dømt for drapene på to menn og for å ha dopet ned to andre Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patricia Dagorn (57) ble dømt for drapene på to menn som ble funnet døde i 2011 i Cote d'Azur og for å ha dopet ned de to andre. Påtalemyndigheten mener hun prøvde å berike seg selv ved å forføre eldre menn, som hun for det meste møtte gjennom datingbyråer.

Dagorn soner allerede en fengselsstraff på fem år for tyveri og svindel. I flere tilfeller skal hun ha bodd sammen med eldre menn i bytte mot sex.

Drapssaken ble rullet opp etter at Michael Kneffel, en mann i 60-årene som hun hadde bodd sammen med på et leilighetshotell i Nice, ble funnet død i juli 2011.

Det ble ikke umiddelbart tatt ut noen siktelse, men etterforskningen ble gjenopptatt året etter da politiet fant valium og personlige dokumenter tilhørende en rekke forskjellige menn hos kvinnen. Det dreide seg blant annet om id-kort, kontodetaljer og helseforsikringskort.

Dette ledet politiet i retning av et annet drap – en 85 år gammel mann som ble funnet død i et badekar utenfor Cannes i 2011.

En av mennene Dagorn prøvde å forgifte, den 91 år gamle enkemannen Robert Vaux, fortalte journalister utenfor rettssalen at Dagorn hadde vært som en «solskinnsstråle på vinteren».

- Når du er med en yngre kvinne, vet du at det ikke vil vare, men du står ikke imot i øyeblikket, med mindre du er en masochist, sa han.

Politiet mener Dagorn kan ha møtt minst 20 menn etter at hun ankom den franske Rivieraen i 2011.

Dagorn erkjente ikke straffskyld for noen av tiltalepunktene i retten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!