Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrikes statsminister: - Europa er i unntakstilstand. Vi må utslette IS

Mener også at flyktningene fra Syria er en trussel mot Schengen og Europa slik det er i dag.

 KONTANT:  - Så lenge trusselen fra IS er der, så må vi fortsette å kjempe en global krig. Krigen mot terror må kjempes i Afrika og Midtøsten og andre kontinenter. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI
KONTANT: - Så lenge trusselen fra IS er der, så må vi fortsette å kjempe en global krig. Krigen mot terror må kjempes i Afrika og Midtøsten og andre kontinenter. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frankrikes statsminister, Manuel Valls, etterlyser strengere grensekontroll i Europa fram til IS er beseiret.

Det kom fram i et intervju statsministeren hadde med BBC fredag morgen.

- Hvis ikke Europa er i stand til å ta vare på egne grenser, vil hele idéen om Europa stå i fare. Vi kan ikke ta inn alle menneskene som flykter fra krig, sa Valls i intervjuet.

Ifølge Valls, som er politiker for Frankrikes sosialistparti, kan ikke Europa ta imot alle som flukter fra krig uten å sette sitt eget system i fare.

Videre sa Valls at IS hadde satt Europa i en unntakstilstand. Valls understreket at kontinentet måtte ta i bruk alle mulige midler for å stoppe den ekstreme organisasjonen.

- Så lenge trusselen fra IS er der, så må vi fortsette å kjempe en global krig. Krigen mot terror må kjempes i Afrika og Midtøsten og andre kontinenter.

I intervjuet gikk Valls ikke direkte ut mot Tysklands forbundskansler Angela Merkel, men mente likevel at Merkel hadde vært for myk med tanke på flyktningssituasjonen.

- En beskjed som gir inntrykk av at folk er velkomne får store konsekvenser, sier Manuel Valls ifølge BBC.

Uttalelsene til Valls kommer etter angrepene på Paris utført av IS den 13. november i fjor - angrep totalt 130 mennesker døde som følge av.

De kommer også etter et valg der Valls konkurrent, leder for Front Nasjonal Marine Le Pen, vant mange stemmer på sin innvandringsfiendtlige politikk. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media