Frankrikes statsminister advarer mot «faren ved det ekstreme høyre». Frykter at Le Pen kan sørge for valgsjokk

Frankrikes statsminister tror Nasjonal front-leder Marine Le Pen kan gjøre som Trump, og sørge for valgsjokk i Frankrike. 

PRESIDENTKANDIDAT: Marine Le Pen er leder og presidentkandidat for det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal front. Nå innrømmer Frankrikes statsminister at det finnes muligheter for Le Pen til å vinne valget. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters
PRESIDENTKANDIDAT: Marine Le Pen er leder og presidentkandidat for det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal front. Nå innrømmer Frankrikes statsminister at det finnes muligheter for Le Pen til å vinne valget. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Franske Marine Le Pen (48), lederen for det ytterliggående høyrepopulistiske partiet Nasjonal front, har ikke lagt skjul på sine presidentplaner.

Etter at resultatet av presidentvalget i USA var klart sa hun at Donald Trump «gjorde mulig det som tidligere var umulig», og at hun skal gjøre det samme i Frankrike.

Le Pen spår en tredje runde av det hun kaller en global revolusjon, ifølge avisa The Independent: Først Brexit, så Trump, og til slutt Marine Le Pen.

- Jeg ønsker at folket i Frankrike også vender bordet hvor elitene sitter og deler seg imellom det som skulle tilhøre det franske folk, sa hun.

- Europa står i fare for å dø

Frankrikes statsminister Manuel Valls advarte torsdag mot «faren ved det ekstreme høyre».

- Europa står i fare for å dø, og EU-prosjektet kan feile, sa Valls da han torsdag deltok på en næringslivskonferanse i Berlin i regi av den tyske avisen Süddeutsche Zeitung.

Han mener også at Marine Le Pen kan komme til å vinne presidentvalget i Frankrike neste år.

- Det er mulig at det vil skje. Det vil bety at den politiske balansen vil endres totalt, sa Valls.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer