Frankrikes største parti ikke invitert på nasjonal markering: - Skammelig

Lederen anklages for å være rasist og vil gjeninnføre dødsstraff.

I HARNISK: Partilederen i Frankrikes nasjonalistiske Front national er ikke fornøyd med at partiet - som fikk flest franske stemmer under fjorårets valg til Euopaparlamentet i høst - ikke er invitert på søndagens nasjonale markering. Foto:REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix
I HARNISK: Partilederen i Frankrikes nasjonalistiske Front national er ikke fornøyd med at partiet - som fikk flest franske stemmer under fjorårets valg til Euopaparlamentet i høst - ikke er invitert på søndagens nasjonale markering. Foto:REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten raser i Frankrike. Onsdag ble tolv mennesker drept i et terrorangrep mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Spontandemonstrasjoner ble iverksatt i store deler av Frankrike og president François Hollande inviterte i går til en stor markering i Paris søndag.

Han har nøyd seg med å invitere alle de franske, politiske partiene, unntatt det innvandringsfiendtlige og islamkritiske Front national (FN).

- Ved å ekskludere Front national, har de andre partiene klart å forandre et øyeblikk av nasjonal enhet til et symbol på deling og skammelig sekterisme, skrev FN-leder Marine Le Pen i et innlegg på Facebook.

Det nasjonalistiske partiet ble den klare vinneren i Frankrike i høstens valg til Europaparlamentet med nesten 25 prosent av stemmene. Den populære partilederen reagerer imidlertid på at partiet nå blir oversett og utelatt i ei tid da president Hollande tydelig har uttrykt at samhold er det beste våpen mot terror.

Islamfiendtlige Det høyreradikale partiet har økt sin oppslutning kraftig de siste åra - noe som har vært tendensen i flere europeiske land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer