Frankrikes utenriksminister vil ha militære styrker inn i Syria

Mener FN bør gripe inn.

BER FN GÅ INN: Frankrikes utenriksminister krever at FNs sikkerhetsråd sender 300 observatører inn i Syria. Foto: Justin Lane/Epa/NTB Scanpix
BER FN GÅ INN: Frankrikes utenriksminister krever at FNs sikkerhetsråd sender 300 observatører inn i Syria. Foto: Justin Lane/Epa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frankrike ønsker at FNs sikkerhetsråd skal vurdere en militær aksjon i Syria, dersom en internasjonal fredsplan ikke klarer å stoppe volden i Bashar Assads regime. Det sier den franske utenriksministeren Alain Juppé, ifølge Al Arabiya News.

Han signaliserer at Paris i økende grad stiller seg bak "Venner av Syria"-initiativet til USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Videre forteller Juppé at Frankrike har diskutert mulighetene for å åpne for kapittel syv i FN-pakten, som tillater militære handlinger, med andre verdensmakter.

Advarer mot Annans plan Clinton nevner også kapittel syv, til tross for at det kan bli lagt ned veto av Russland og Kina.

Juppé advarer om at Kofi Annans fredsplan for Syria er kraftig utfordret og sier FN-observatører må inn i landet i løpet av to uker, ikke tre måneder.

Utenriksministeren forlanger at 300 FN-observatører må bli utplassert i Syria innen 15 dager og satte 5. mai som deadline for å overholde Annans fredsplan.

- Ting går ikke så bra. Annans plan er sterkt utsatt, men det er fortsatt en sjanse for mekling, på betingelse av en rask utplassering av 300 observatører, sier Juppé.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer