Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

François Fillon siktes for misbruk av offentlige midler, men fortsetter som presidentkandidat

Har tidligere sagt at han vil trekke seg hvis han blir formelt siktet.

SIKTET: Fredag ble det kjent at fransk økokrim har innledet etterforskning av Francois Fillon. I dag ble han siktet. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
SIKTET: Fredag ble det kjent at fransk økokrim har innledet etterforskning av Francois Fillon. I dag ble han siktet. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske presidentkandidaten François Fillon siktes for misbruk av offentlige midler, men sier han fortsetter som presidentkandidat, melder NTB.

Etterforskning
Fredag forrige uke ble det kjent at fransk økokrim har innledet etterforskning av Fillon i forbindelse med at hans kone fikk lønn på statens regning. Det har ennå ikke kommet klart fram hva slags arbeid hun har utført.

Granskingen innebærer full gransking av anklager om at han ga kona lønn uten at hun skal ha utført konkrete oppgaver.

I en uttalelse fredag opplyste en særskilt påtalemyndighet for økonomisk kriminalitet at Fillon etterforskes for angivelig underslag av offentlige midler, samt for å ha mottatt offentlige midler urettmessig.

Anklagene ble først fremmet i det franske ukemagasinet Le Canard Enchainé. Magasinet har hevdet at Fillons kone i løpet av årene har mottatt 500.000 euro som Fillons assistent.

SIKTET: Francois Fillon er siktet for misbruk av offentlige midler. Her med hans kone Penelope Fillon. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/File photo
SIKTET: Francois Fillon er siktet for misbruk av offentlige midler. Her med hans kone Penelope Fillon. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/File photo Vis mer

Var favoritt
Fillon er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne. Han har tidligere sagt at han vil trekke seg hvis han blir formelt siktet, men senere har han endret oppfatning.

Fillon var tidligere favoritt til å vinne valget, men har som følge av kritikken falt på meningsmålingene. Han har anklaget venstresiden for å forsøke å sverte ham, og han har også bedt det franske folk om unnskyldning for at han ansatte sin kone. Samtidig har han hevdet at lønnen var fullt fortjent.

Første runde i valget holdes 23. april, mens andre runde holdes 7. mai. Ifølge meningsmålinger ligger høyrenasjonalisten Marine Le Pen an til å få flest stemmer i første runde. Men de tyder også på at hun kan bli slått i den avgjørende runden i mai, mest sannsynlig av sentrumskandidaten Emmanuel Macron.

NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media