Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk bud på Saga

Det franske oljeselskapet Elf Aquitaine kaster seg inn i kampen om å Saga Petroleum. Selskapet har lagt inn et attraktivt bud på det norske oljeselskapet i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franskmennene byr 115 kroner per Saga-aksje, noe som verdtsetter selskapet til 17 milliarder kroner. Det er 8 prosent mer enn det Norsk Hydro har tilbudt Sagas aksjonærer, basert på Hydro-aksjens kurs når børsen åpnet i formiddag klokken 10.00.

I motsetning til Hydro og Statoil, som planlegger å slakte Saga, skal Elf Aquitaine fortsette driften under Saga-navnet, og samordne sine aktiviteter på norsk sokkel.

Positivt for ansatte

Sagas styre skal nå se nærmere på tilbudet før de gir sin kommentar om det til aksjonærene. For de ansattes del er dagens tilbud fra Frankrike en positiv melding. Det kan bety at ingen arbeidsplasser går tapt.

I motsetning til Hydro, som vil betale aksjonerene med Hydro-aksjer, skal franskmennene betale kontant til Sagas aksjonærer.