Fransk domstol vil la 38-åring dø

Frankrikes øverste forvaltningsdomstol har besluttet at en mann i vegetativ tilstand skal få aktiv dødshjelp.

KJEMPER FOR SØNNENS LIV: Detter bildet fra i år viser den tidligere brannmannen Vincent Lambert og hans mor på sykehuset. Foto: PHOTOPQR/L'UNION DE REIMS/ APE / NTB Scanpix
KJEMPER FOR SØNNENS LIV: Detter bildet fra i år viser den tidligere brannmannen Vincent Lambert og hans mor på sykehuset. Foto: PHOTOPQR/L'UNION DE REIMS/ APE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Paris (NTB-AFP): Det er kona til Vincent Lambert som har bedt om at han må få dø, noe foreldrene hans har motsatt seg. Lambert pådro seg hjerneskader i en motorsykkelulykke på vei til jobb i 2008.

Han har vært i en vegetativ tilstand og blitt holdt i live av legene i nesten seks år. Saken har skapt ny debatt om aktiv dødshjelp i Frankrike, og nå har altså rettsvesenet sagt sitt.

Etter det som i franske medier beskrives som et hjerteskjærende ordskifte mellom Lamberts kone Rachel og hans foreldre, konkluderer retten med at Lambert må få dø.

Foreldrene hans har gått rettens vei for å hindre dødshjelpen som var planlagt i samarbeid med leger.

De fleste europeiske land forbyr aktiv dødshjelp, men i Frankrike er det en rekke gråsoner å operere i. President François Hollande lovet også før valget i 2012 at det skulle bli lettere å få dø.

Lamberts foreldre, som er dypt troende katolikker, har varslet at de vil be Den europeiske menneskerettighetsdomstolen om å stoppe dødshjelpen. Domstolen i Strasbourg har lovet å se på saken så fort som mulig.

Rundt 25.000 personer dør vært år i Frankrike på grunn av at den medisinske behandlingen avsluttes, ifølge folkevalgte Remi Keller. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer