Fransk drag queen (68) siktet for 18 homsedrap

Ofrene ble slått, knivstukket og avkledd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fransk politi har arrestert en 68 år gammel mann og siktet ham for å ha tatt livet av 18 menn i perioden 1980-2002.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP var de fleste ofrene homoseksuelle, og den siktede 68-åringen skal selv være profesjonell drag queen (mann som opptrer i kvinneklær, journ.anm.).

Ofrene ble drept av et hardt slag mot hodet, etterfulgt av flere knivstikk. I alle tilfellene ble likene funnet delvis avkledd, men med ansiktet dekket til.

Mordene skjedde i østlige Frankrike og i Paris-regionen, og den siktede har bostedsadresse i byen Mulhouse i Alsace. Han sitter nå fengslet i Montbéliard i naboregionen Franche-Comté, sammen med en annen mistenkt som allerede sitter inne for mord.

Begge mennene benekter å ha noe med drapene å gjøre, og påtalemyndigheten opplyser at de ikke har noen «formelle bevis» i saken.

Etterforskningen av den hovedmistenkte artisten skal ha pågått i to år, og kom i gang etter at en politimann i Montbéliard kom over navnet hans i databasefiler relatert til en rekke uoppklarte mord.

Flere vitner blir nå avhørt i forbindelse med saken. De siktede forventes også å bli stilt spørsmål i forbindelse med en rekke homsedrap på den sveitsiske siden av grensa på 80-tallet.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

PÅ TV: Fransk TV filmer den seriemordmistenkte dragqueenens inngangsdør og oppgang i Mulhouse. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/SCANPIX
PÅ TV: Fransk TV filmer den seriemordmistenkte dragqueenens inngangsdør og oppgang i Mulhouse. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/SCANPIX Vis mer
STOR INTERESSE: Saken har vakt betydelig oppsikt i Frankrike, og pressefolk har valfartet til den siktede 68-åringens bolig i Mulhouse.
PÅ FRANSK VIS: Den siktede 68-åringens inngangsdør er behørig forseglet med vokssegl.