POLITIOPPBUD: En mann utstyrt med det som hevdes å være et IS-flagg angrep denne fabrikken i Saint-Quentin-Fallavier mellom Lyon og Grenoble i formiddag. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZE
POLITIOPPBUD: En mann utstyrt med det som hevdes å være et IS-flagg angrep denne fabrikken i Saint-Quentin-Fallavier mellom Lyon og Grenoble i formiddag. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZEVis mer

Fransk fabrikk angrepet av mann med islamistflagg

Kraftig eksplosjon ved fabrikken. Halshogget lik funnet i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er drept og flere såret i et angrep på en fransk fabrikk i byen Saint-Quentin-Fallavier mellom Lyon og Grenoble. Angriperen bar et islamistflagg, ifølge en kilde i rettsvesenet. Ifølge New York Times skal det dreie seg om et flagg knyttet til islamistgruppa IS.

Det er hørt en kraftig eksplosjon ved virksomheten som er angrepet i Frankrike, ifølge lokal presse. Et halshogget lik skal ha blitt funnet i nærheten.

Fabrikken som ble rammet av angrepet, er del av det multinasjonale selskapet Air Products, som blant annet selger gass og kjemikalier til industrien. Hovedkvarteret ligger i Pennsylvania i USA. Air Products ble etablert i 1940 og har flere enn 20.000 ansatte.

Kilder sier i følge Sky News at to menn krasjet en bil inn i fabrikken før de detonerte en rekke sprenglegemer. Andre hevder at det kun var én angriper.

Ifølge lokalavisa Le Dauphiné libéré skjedde angrepet klokken 09.50 lokal tid i dag, da en bil tok seg inn på fabrikkanlegget til Air Products i Saint-Quentin. Ifølge foreløpige meldinger skal bilen ha kjørt rundt på området med det formålet å slå hull på gasstankene på fabrikken. Like over klokka ti ble det hørt en kraftig eksplosjon etterfulgt av en voldsom brann- og røykutvikling. Fabrikken skal hete Air Products.

Personen som ble funnet halshogget utenfor gassfabrikken øst i Frankrike, var sjefen til mannen som er pågrepet for angrepet, sier en kilde nær etterforskningen til AFP. Hodet til den avdøde skal være funnet flere titalls meter fra resten av kroppen, skriver lokalavisa.

Én antatt gjerningsmann skal være pågrepet, melder AFP. Han skal være i 30-årene, og skal være en person den franske etteretningen (DGSI) har hatt under oppsikt.

Dagbladet kommer tilbake med mer.