Fransk fange spiste medfanges hjerne

Fangene og vokterne i fengselet i Saint-Maur i Frankrike får krisehjelp etter at en fange drepte en medfange og begynte å spise hjernen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Flere personer ble vitner til det groteske måltidet. Det grusomme drapet foregikk under utdelingen av maten søndag kveld. To fanger hjalp vokterne med å dele ut fengselsmaten. Ahmed B. (36), stor og robust, grep først tak i den ene fangen i cella og skadet ham alvorlig, før han grep den andre og slo ham i hjel med et tungt askebeger. Så begynte han å spise offerets hjerne med bare hendene.

-  Han var i en tilstand av total galskap, sier Thierry Foucher, medlem av vokternes fagforening. Det var bare så vidt vokterne greide å overmanne Ahmed B. Han ble seinere overført til en psykiatrisk avdeling, etter først å ha blitt behandlet for et sår han hadde påført seg på magen.

Ahmed B. sonet en straff på 30 år for tilsvarende ugjerninger i 1997. Han ble fulgt av en psykiater, og viste ingen tegn til galskap på forhånd. Han hadde til og med spilt kort med offeret, en mann på 60 år.

Både fangene og vokterne i fengselet er i sjokk. Flere av vokterne er sykmeldt, og fangene får ikke sove.