Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk hjelpearbeider (67) sluppet fri i Den sentralafrikanske republikk

Ble bortført mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske hjelpearbeideren som ble bortført i Den sentralafrikanske republikk mandag, er løslatt. Den 67 år gamle kvinnen skal være i god behold.

- Det er en stor lettelse for alle som har jobbet for å oppnå denne lykkelige avslutningen, sier Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius fredag.

Kvinnen og en mann som er tilknyttet en kirke, ble tatt til fange mandag i hovedstaden Bangui, ifølge franske myndigheter. Kidnapperne krevde at en av lederne for militsen anti-balaka, Rodrigue Nagibona, måtte frigis, opplyser hjelpeorganisasjonen Caritas. Anti-balaka kontrollerer bydelen hvor bortføringen skjedde. Det har foreløpig ikke kommet noen opplysninger om hvorvidt dette eller eventuelle andre krav er blitt oppfylt.

Den sentralafrikanske republikk har lenge vært preget av voldelig konflikt mellom anti-balaka, som har mange kristne medlemmer, og den hovedsakelig muslimske militsen Seleka.

Nagibona ble pågrepet av FN-soldater lørdag. Han er anklaget for en massakre på flere hundre muslimer i 2013.

(NTB)