Fransk hjelpearbeider ble syk under rettssak i Tsjad

En av de seks franske hjelpearbeiderne som er tiltalt for forsøk på kidnapping av 103 afrikanske barn i Tsjad, ble syk under rettssaken mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de seks franske hjelpearbeiderne som er tiltalt for forsøk på kidnapping av 103 afrikanske barn i Tsjad, ble syk under rettssaken mandag.

Nadia Merimi, som sultestreiker sammen med sine medtiltalte, ble båret ut av rettslokalet mens slektninger av barna var i ferd med å avgi sine vitneforklaringer.

Tilstanden til Merimi var ikke umiddelbart kjent, men hun ble kjørt med en ambulanse i retning av en fransk militærbase i Tsjads hovedstad NDjamena.

De seks medlemmene av den franske organisasjonen Zoes ark er tiltalt for bortføring av barna og for å ha forsøkt å smugle dem til Europa der de skulle adopteres bort. Franskmennene ble pågrepet i oktober mens de var i ferd med å få barna om bord i et fly som skulle ta dem til Frankrike.

Zoes ark har hevdet at barna kom fra den krigsherjede Darfur-provinsen i Sudan, og at de alle var foreldreløse. I ettertid viste det seg at nesten alle barna var fra Tsjad, og at de alle hadde en eller begge foreldre i live.

Barna selv har fortalt at de ble lokket med godteri for å forlate hjemmene sine. Lørdag innrømmet en av de tiltalte at flere mødre hadde dukket opp i barneleiren som de hadde opprettet i Tsjad for å få barna sine tilbake.

De tiltalte risikerer 20 års straffarbeid dersom de blir dømt etter tiltalen.

(NTB)