Fransk hjelpearbeider ble syk under rettssak i Tsjad

En av de seks franske hjelpearbeiderne som er tiltalt for forsøk på kidnapping av 103 afrikanske barn i Tsjad, ble syk under rettssaken mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av de seks franske hjelpearbeiderne som er tiltalt for forsøk på kidnapping av 103 afrikanske barn i Tsjad, ble syk under rettssaken mandag.

Nadia Merimi, som sultestreiker sammen med sine medtiltalte, ble båret ut av rettslokalet mens slektninger av barna var i ferd med å avgi sine vitneforklaringer.

Tilstanden til Merimi var ikke umiddelbart kjent, men hun ble kjørt med en ambulanse i retning av en fransk militærbase i Tsjads hovedstad NDjamena.

De seks medlemmene av den franske organisasjonen Zoes ark er tiltalt for bortføring av barna og for å ha forsøkt å smugle dem til Europa der de skulle adopteres bort. Franskmennene ble pågrepet i oktober mens de var i ferd med å få barna om bord i et fly som skulle ta dem til Frankrike.

Zoes ark har hevdet at barna kom fra den krigsherjede Darfur-provinsen i Sudan, og at de alle var foreldreløse. I ettertid viste det seg at nesten alle barna var fra Tsjad, og at de alle hadde en eller begge foreldre i live.

Barna selv har fortalt at de ble lokket med godteri for å forlate hjemmene sine. Lørdag innrømmet en av de tiltalte at flere mødre hadde dukket opp i barneleiren som de hadde opprettet i Tsjad for å få barna sine tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer