Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk jagerfly krenket svenskenes luftrom lørdag

To ganger på to måneder har Sveriges luftrom blitt krenket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag skal Sveriges luftrom ha blitt krenket av ett fransk jagerfly, bekrefter det svenske militæret. Det skriver Expressen.

Det er andre gang på to måneder at Sveriges luftrom blir krenket. 18. september i høst fløy to russiske jagerfly inn i Sveriges luftrom.

Da som nå måtte svenske jagerfly opp i lufta for å forhindre at de fremmede flyene krenket luftrommet ytterligere.

Det er fremdeles uvisst hvorfor flyet var inne i svensk luftrom. Løytnant Jay Janzen ved Natos hovedkvarter i Brussel sier til den svenske avisa at det sannsynligvis ikke dreier seg om et Nato-fly.

- Vi har en rotasjon blant landene som tjenestegjør i Natos Baltic Air Policing, og der er ikke Frankrike med. Vi har heller ingen øvelser med franske Nato-fly i området.

Det var tidligere antatt at det var russiske fly som også denne gangen krenket svensk luftrom. Det ble imidlertid avkreftet siden.

Forrige gang fløy russerne med flytypen SU-24, og var et par kilometer på feil side av grensen. De vendte raskt øst da et svensk jagerfly av typen Jas Gripen nærmet seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling