Fransk jente (17) drept i Kairo-angrepet

Minst 21 såret.

BLODIG: En person ble drept og minst 21 såret etter et bombeangrep i Kairo søndag kveld. Foto: SCANPIX/AP Photo/Nasser Nouri
BLODIG: En person ble drept og minst 21 såret etter et bombeangrep i Kairo søndag kveld. Foto: SCANPIX/AP Photo/Nasser Nouri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Én person ble drept og minst 21 såret i angrepet i Egypts hovedstad Kairo søndag. Den drepte var en 17 år gammel fransk jente.

Det er ikke rapportert at nordmenn skal ha blitt rammet av angrepet, fikk Dagbladet.no opplyst fra Utenriksdepartementet søndag kveld.

•Er du i Kairo? Kontakt oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Søndag ettermiddag kastet en person på motorsykkel det som kan ha vært en granat mot en kafé i turistområdet Khan al-Khalili i Kairos gamleby.

Øyenvitner hevder imidlertid at eksplosivene ble kastet fra et hustak.

Én person mistet livet i angrepet, en 17 år gammel jente fra Frankrike.

- Offeret reiste med en gruppe unge mennesker fra forstedet Levallois-Perret i Paris, opplyser Eric Chevallier, talsmann for det franske utenriksdepartementet.

17 personer i det unge reisefølget ble såret og ligger på sykehus, opplyser viseborgermester i Levallois-Perret, Isabelle Balkany.

De 17 er alle mellom 14 og 17 år. En av dem har fått alvorlige skader.

Det er ennå ikke kjent hvem som står bak angrepet, eller om turistene var målet. Islamistiske grupper har tidligere angrepet Egypts turistindustri med både bomber og skuddsalver, men den mest kjente av gruppene, al-Gamaa al-Islamiyya som blant annet sto bak attentatet på president Anwar Sadat i 1981, erklærte den voldelige kampen mot det egyptiske regimet for avsluttet i 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer