Fransk jihadist trolig drept i amerikansk flyangrep

En fransk bombeekspert ble trolig drept da amerikanske fly bombet en al-Qaida-tilknyttet gruppe i Syria torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Drugeon var en muslimsk konvertitt som var mistenkt for å være aktiv i Khorasan-gruppa, som USA mener er en farlig militant gruppe som planlegger terrorangrep i USA og andre vestlige land.

- Han var blant målene for angrepet, og vi tror vi tok ham, sier en amerikansk tjenestemann som vil være anonym.

Likevel vil det ta tid å få fastslått med sikkerhet om Drugeon faktisk er død, ikke minst fordi det ikke er amerikanske styrker på syrisk jord.

Drugeon befant seg trolig i en bil i Idlib-provinsen i det nordlige Syria da bilen ble truffet av en rakett, og både han og sjåføren etter alt å dømme ble drept.

23 år gamle Drugeon konverterte til islam mens han var tenåring etter at foreldrene skilte seg og han og broren ble kjent med salafistiske muslimer som pleide å møtes i nabolaget der de bodde i den franske byen Vannes.

Han reiste senere til Egypt for å lære arabisk og siden til Pakistan der han lærte å lage bomber, før han endte i Syria med Khorasan.

USA har angrepet Khorasan bare én gang siden USA 23. september innledet flyangrepene på jihadistiske grupper i Syria, først og fremst Den islamske staten (IS).

(NTB)