Fransk journalist bortført av FARC

35-åringen har bodd tolv år i Colombia og er frilanser for den franske TV-kanalen France 24.

BORTFØRT: En fransk journalist er bortført av FARC geriljaen etter sammenstøt med en militærpatrujlje. En politimann og seks soldater ble drept i sammenstøtet. Her blir én av de skadde soldatene fraktet bort av ambulansepersonell. Foto: EPA / STR / NTB SCANPIX
BORTFØRT: En fransk journalist er bortført av FARC geriljaen etter sammenstøt med en militærpatrujlje. En politimann og seks soldater ble drept i sammenstøtet. Her blir én av de skadde soldatene fraktet bort av ambulansepersonell. Foto: EPA / STR / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk journalist ble i helgen trolig bortført av FARC-geriljaen i Colombia da militærpatruljen han fulgte, ble angrepet av opprørerne.

En politimann og fire soldater ble drept og seks såret i sammenstøtet, mens Romeo Langlois er meldt savnet. Trolig ble han bortført av den beryktede venstreorienterte geriljaen.

35 år gamle Langlois, som har bodd i tolv år i Colombia, er frilanser og jobber for den franske TV-kanalen France 24.

Frankrikes utenriksminister Alain Juppé sa lørdag at Langlois var tatt til fange av FARC. Colombias forsvarsminister Juan Carlos Pinzón ville ikke bekrefte at han var bortført, men appellerte til FARC om å spare hans liv dersom de har ham i sin makt.

Narkotika Angrepet fant sted da patruljen lørdag var i gang med å demontere kokainlaboratorier i Caquetá-provinsen, der FARC står sterkt.

- Journalisten fulgte en enhet fra hæren som drev narkotikabekjempelse da de kom under angrep fra FARC-styrker, opplyste en talsmann for den franske ambassaden i Bogotá tidlig søndag.

FARC er dypt involvert i produksjon og smugling av kokain og opererer over hele landet, men står særlig sterkt i sør.

- Han ble tatt under et sammenstøt mellom den colombianske hæren og FARC-geriljaen. Det var en brutal konfrontasjon - flere døde, og journalisten ble tatt, sa Juppé.

Såret i armen Senere meldte regjeringen i Bogota at Langlois var skutt i den ene armen. Fem soldater forsvant samtidig som den franske journalisten, men de kom til rette søndag.

Ifølge Pinzón tok Langlois av seg sin skuddsikre vest og hjelm og løp mot geriljasoldatene da skytingen startet. Han ville trolig vise at han ikke var en av soldatene.

Colombianske regjeringsstyrker har innledet en større operasjon i området i håp om å finne den savnede.

Femti års kamp FARC, som har slåss mot colombianske regjeringer i femti år, har den siste tida gjort flere fredsframstøt overfor regjeringen etter at flere toppledere er drept av regjeringsstyrkene.

President Juan Manuel Santos sier han er åpen for kontakt, men ikke før FARC stanser alle angrep mot sivile og militære mål og slutter å bortføre folk.

Tidligere denne måneden ble ti soldater som hadde vært holdt som gisler i jungelen i over ti år, løslatt, og organisasjonens ledere lovte at de ikke lenger ville kidnappe folk for løsepenger.

(NTB)