Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk kokk jobbet 17 år uten lønn eller ferie

Fikk t-skjorte og kartong med sigaretter som takk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske kokken Philippe Pitiot er tilkjent vel 70.000 euro (575.000 kroner) i etterbetaling, etter at han jobbet uten lønn i hele 17 år. I løpet av disse årene fikk Pitiot heller ikke en eneste feriedag, sa jurister mandag.

Medlemmene av arbeidsretten i Annonay i Bourgogne-regionen sørøst i Frankrike trodde knapt sine egne ører, da Pitiot fortalte sin historie. Paret som ansatte ham i 1987, behandlet ham mer som en slave enn som en arbeidstaker, ble det sagt.

- Til å begynne med fant jeg meg i det, fordi de hadde store pengesorger selv, sa den nå 42 år gamle Pitiot. Han fikk betalt for de første fem månedene han arbeidet ved parets hotell i landsbyen Lalouvesc 7 mil sør for Lyon, men så var det slutt.

I fjor solgte ekteparet hotellet, og etter salget dro de på ferie til Spania, der de kjøpte en T-skjorte og en kartong sigaretter til Pitiot.

- Men jeg ville ha foretrukket å få utbetalt lønn, forklarte den saktmodige kokken i retten.

Hans advokat Dominique Chambon sa at han til å begynne med nektet å tro på Pitiots historie. Da han endelig ble overbevist, gikk han og hans klient til retten, der de fikk tilkjent det største erstatningsbeløpet loven tillater i slike saker. (

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media