Fransk kultleder flyktet fra fengsel i Indiahavet

Forsvant i kapret helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk kultleder som er dømt for seksuelle overgrep mot barn, har rømt fra et fengsel på øya Réunion i Indiahavet. Mannen forsvant i et helikopter som var kapret av tre av hans medsammensvorne.

Helikopteret satte av Juliano Verbard bare noen hundre meter fra fengselsmurene, og Verbard forsvant i en varebil, opplyser en tjenestemann. Verbard sonet en straff på 15 års fengsel for voldtekter og andre grove overgrep mot mindreårige.

- Vi har satt inn alle våre ressurser på å finne Verbard og mennene som hjalp ham, sier Jean-François Moniotte. Helikopterpiloten forklarte at han ble truet med våpen til å hente Verbard og fly ham et kort stykke.

Juliano Verbard var selvoppnevnt guru for en gruppe som kalte seg Marias Sørgende og Ubesmittede Hjerte. Han ble i februar i fjor dømt for overgrep mot to mindreårige på henholdsvis 9 og 13 år, som var barn av sektens kasserer.

Verbard lurte sine tilhengere til å tro at jomfru Maria hadde åpenbart seg for ham. Myndighetene grep inn da sekten ble mistenkt for kidnapping av en 12 år gammel gutt som Verbard hevdet skulle etterfølge ham som gruppens overhode.

(NTB)