Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk legeteam reiser hjem fra Colombia

Skulle hjelpe bortførte Ingrid Betancourt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fransk legeteam som ble sendt til Colombia for å hjelpe bortførte Ingrid Betancourt, reiser hjem etter at FARC-geriljaen nektet dem å gi henne behandling.

Det franske utenriksdepartementet opplyste tirsdag at det gir lite mening å holde teamet i Bogotá etter at FARC avviste det.

FARC kalte opplegget upassende fordi det ikke ble drøftet med geriljaen på forhånd, og gjorde det klart at legeteamet ikke ville få reise til deres leirer i jungelen for å gi en syk Betancourt legebehandling.

Avslaget er et nederlag for president Nicolas Sarkozy som har gjort løslatelsen av den fransk-colombianske politikeren til en prioritet.

Sammen med Spania og Sveits sendte han i forrige uke et fly med to leger, to sykepleiere, diplomater og medisinsk utstyr til Bogotá for å stå klar til å hjelpe Betancourt så snart det åpnet seg en mulighet.

Utenriksminister Bernard Kouchner reiser nå til Bogotá for drøfte situasjonen med de landene som er involvert.

Betancourt, som har vært FARCs fange i over seks år, er syk, men ikke så dødssyk som det er blitt hevdet. Geriljaen skal nylig ha fraktet henne til et helsesenter i en landsby i jungelen der hun fikk medisinsk behandling.

(©NTB)

KIDNAPPET PÅ SJETTE ÅRET: Ingrid Betancourt har vært fanget av FARC-geriljaen siden 2002. Foto: REUTERS/Presidencia/SCANPIX
KIDNAPPET PÅ SJETTE ÅRET: Ingrid Betancourt har vært fanget av FARC-geriljaen siden 2002. Foto: REUTERS/Presidencia/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media