MØTTE PRESSEN ETTER AVHØR:  
 Arbeidsminister Éric Woerth ble avhørt i åtte timer på kontoret sitt i forbindelse med skattesnuskanklager som er rettet mot milliardæren Liliane Bettencourt. Foto: REUTERS / Thomas Padilla / SCANPIX
MØTTE PRESSEN ETTER AVHØR: Arbeidsminister Éric Woerth ble avhørt i åtte timer på kontoret sitt i forbindelse med skattesnuskanklager som er rettet mot milliardæren Liliane Bettencourt. Foto: REUTERS / Thomas Padilla / SCANPIXVis mer

Fransk minister avhørt i åtte timer

Beskyldes for å ha tatt i mot 150 000 euro i kontanter på vegne av Sarkozy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fransk politi avhørte torsdag arbeidsminister Éric Woerth i åtte timer, ifølge kilder i regjeringen.

Woerth avhøres som del av etterforskningen av Frankrikes rikeste kvinne Liliane Bettencourt, som er mistenkt for skatteunndragelser. Woerths navn er også trukket inn i skandaleanklager om at Bettencourt skal ha gitt ulovlige bidrag i kontanter til president Nicolas Sarkozys valgkamp i 2007.

Woerth ble ifølge regjeringstjenestemenn avhørt som vitne i skattesaken, men hadde på forhånd uttalt at han også ville benytte anledningen til å renvaske sitt navn i forbindelse med den påståtte valgkampskandalen.

Ifølge Woerths advokat nektet ministeren for å ha gjort noe som helst galt under avhøret.

En tidligere ansatt av L''Oreal-milliardæren Bettencourt har anklaget Woerth for å ha tatt imot konvolutter med 150.000 euro i kontanter på vegne av Sarkozy. Woerth var på det aktuelle tidspunktet finansansvarlig for Sarkozys valgkamp.

I Frankrike er grensen for individuelle valgkampbidrag til politikere 7.500 euro.

Ministeren har offentlig nektet både for å ha tatt imot penger, og for å ha noe å gjøre med skattebedrageriet som Bettencourt mistenkes for.

Woerth har også vært anklaget for å ha stoppet en tidligere etterforskning av Bettencourts skatteaffærer. Et regjeringspanel har tidligere i juli renvasket ministeren for disse anklagene. Presset mot ministeren synes likevel ikke å avta i opposisjonen, som krever Woerths avgang, til tross for at Sarkozy personlig har uttrykt sin tillit til arbeidsministeren.

(NTB)