<strong>MØTTE PRESSEN ETTER AVHØR:</strong>  
 Arbeidsminister Éric Woerth ble avhørt i åtte timer på kontoret sitt i forbindelse med skattesnuskanklager som er rettet mot milliardæren Liliane Bettencourt. Foto: REUTERS / Thomas Padilla / SCANPIX
MØTTE PRESSEN ETTER AVHØR: Arbeidsminister Éric Woerth ble avhørt i åtte timer på kontoret sitt i forbindelse med skattesnuskanklager som er rettet mot milliardæren Liliane Bettencourt. Foto: REUTERS / Thomas Padilla / SCANPIX Vis mer

Fransk minister avhørt i åtte timer

Beskyldes for å ha tatt i mot 150 000 euro i kontanter på vegne av Sarkozy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Fransk politi avhørte torsdag arbeidsminister Éric Woerth i åtte timer, ifølge kilder i regjeringen.

Woerth avhøres som del av etterforskningen av Frankrikes rikeste kvinne Liliane Bettencourt, som er mistenkt for skatteunndragelser. Woerths navn er også trukket inn i skandaleanklager om at Bettencourt skal ha gitt ulovlige bidrag i kontanter til president Nicolas Sarkozys valgkamp i 2007.

Woerth ble ifølge regjeringstjenestemenn avhørt som vitne i skattesaken, men hadde på forhånd uttalt at han også ville benytte anledningen til å renvaske sitt navn i forbindelse med den påståtte valgkampskandalen.

Ifølge Woerths advokat nektet ministeren for å ha gjort noe som helst galt under avhøret.

En tidligere ansatt av L''Oreal-milliardæren Bettencourt har anklaget Woerth for å ha tatt imot konvolutter med 150.000 euro i kontanter på vegne av Sarkozy. Woerth var på det aktuelle tidspunktet finansansvarlig for Sarkozys valgkamp.

I Frankrike er grensen for individuelle valgkampbidrag til politikere 7.500 euro.

Ministeren har offentlig nektet både for å ha tatt imot penger, og for å ha noe å gjøre med skattebedrageriet som Bettencourt mistenkes for.

Woerth har også vært anklaget for å ha stoppet en tidligere etterforskning av Bettencourts skatteaffærer. Et regjeringspanel har tidligere i juli renvasket ministeren for disse anklagene. Presset mot ministeren synes likevel ikke å avta i opposisjonen, som krever Woerths avgang, til tross for at Sarkozy personlig har uttrykt sin tillit til arbeidsministeren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer