KJØPTE GUTTEPROSTITUERTE: Frederic Mitterand kan neppe beskylde andre enn seg selv for problemene han har havnet i. Foto: MARTIN BUREAU / AFP / SCANPIX
KJØPTE GUTTEPROSTITUERTE: Frederic Mitterand kan neppe beskylde andre enn seg selv for problemene han har havnet i. Foto: MARTIN BUREAU / AFP / SCANPIXVis mer

Fransk minister i guttesex-trøbbel

Innrømmelser fra Bangkok dukket opp igjen etter forsvar av Polanski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I Frankrike er kulturminister Frederic Mitterrand i hardt vær, og kravene om at han skal gå av, kommer fra hele det politiske spekteret.

Det er Mitterrands selvbiografi fra 2005 som nå sørger for at hans popularitet er dalende. I boka skrev han at han på utenlandsturer har kjøpt sex av gutteprostituerte. Når Mitterrand i tillegg støttet den nylig pågrepne filmregissøren Roman Polanski, som er etterlyst i USA for å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente, er begeret fullt for mange franskmenn.


- Gå av, herr Mitterrand, og kanskje vi etterpå kan gi en leksjon til andre folk, sa Marine Le Pen i det høyreorienterte Nasjonal Front i et TV-intervju tidligere i uka.


Heller ikke venstresiden lar Mitterrand, nevø av den tidligere presidenten François Mitterrand, slippe unna.


- Som kulturminister har han rettet søkelyset mot seg selv ved å forsvare en filmmaker som er anklaget for å ha voldtatt et barn, og han har skrevet en bok der han sier at han kjøpte sex av gutter. Jeg er sjokkert, sier Benoit Hamon, talsperson for Sosialistpartiet til Reuters.

Frederic Mitterrand ble kulturminister i Nicolas Sarkozys sentrum-høyre regjering i juni.


(NTB)