Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk minister i guttesex-trøbbel

Innrømmelser fra Bangkok dukket opp igjen etter forsvar av Polanski.

KJØPTE GUTTEPROSTITUERTE: Frederic Mitterand kan neppe beskylde andre enn seg selv for problemene han har havnet i. Foto: MARTIN BUREAU / AFP / SCANPIX
KJØPTE GUTTEPROSTITUERTE: Frederic Mitterand kan neppe beskylde andre enn seg selv for problemene han har havnet i. Foto: MARTIN BUREAU / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I Frankrike er kulturminister Frederic Mitterrand i hardt vær, og kravene om at han skal gå av, kommer fra hele det politiske spekteret.

Det er Mitterrands selvbiografi fra 2005 som nå sørger for at hans popularitet er dalende. I boka skrev han at han på utenlandsturer har kjøpt sex av gutteprostituerte. Når Mitterrand i tillegg støttet den nylig pågrepne filmregissøren Roman Polanski, som er etterlyst i USA for å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente, er begeret fullt for mange franskmenn.


- Gå av, herr Mitterrand, og kanskje vi etterpå kan gi en leksjon til andre folk, sa Marine Le Pen i det høyreorienterte Nasjonal Front i et TV-intervju tidligere i uka.


Heller ikke venstresiden lar Mitterrand, nevø av den tidligere presidenten François Mitterrand, slippe unna.


- Som kulturminister har han rettet søkelyset mot seg selv ved å forsvare en filmmaker som er anklaget for å ha voldtatt et barn, og han har skrevet en bok der han sier at han kjøpte sex av gutter. Jeg er sjokkert, sier Benoit Hamon, talsperson for Sosialistpartiet til Reuters.

Frederic Mitterrand ble kulturminister i Nicolas Sarkozys sentrum-høyre regjering i juni.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling