Fransk NATO-general fjernet i spionasjeaffære

Paris (NTB-Reuters): Frankrikes framste militære sendemann til NATO er fjernet fra stillingen etter en spionasjeaffære, skriver Paris-avisa Le Monde. Generalen spionerte ikke selv, men burde forstått at hans underordnede var jugoslavisk agent, het det i meldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsdepartementet i Paris kunngjorde tidligere i uken at general Pierre Wiroth var kalt hjem fra NATO-hovedkvarteret i Brussel, der han hadde vært sjef for Frankrikes militære delegasjon. Han hadde sittet i denne stillingen siden mars 1996.

I november i fjor ble Wiroths høyre hånd, major Pierre Bunel, arrestert av fransk kontraspionasje. Han sitter nå fengslet, mistenkt for å ha gitt en jugoslavisk etterretningsoffiser dokumenter som inneholdt planene for et eventuelt luftangrep i NATOs regi mot Jugoslavia.

Bunel har gjennom sin forsvarer gitt uttrykk for at han handlet ut fra et humanitært ønske om å beskytte den jugoslaviske sivilbefolkning. Forsvareren legger til at opplysningene som på denne måten havnet hos myndighetene i Beograd, verken var hemmelige eller spesielt følsomme.

Verken hos generalen selv eller det franske forsvarsdepartement har så langt kommentert hjemkallingen. (NTB-Reuters)