Fransk-norsk kappløp

Nordmennene Rune Gjeldsnes og Torry Larsen kom fram til Nordpolen i går. To timer senere ankom to deprimerte franskmenn. Men det ble ikke noen internasjonal fest av møtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bergensavisen er ikke nordmennene og franskmennene blitt venner, de snakker ikke med hverandre selv om de telter med én kilometers avstand.

Nordmennene kom først til Nordpolen, til tross for at franskmennene hadde erklært at de skulle komme før dem. Nordmennenes pressetalsmann, Gunnar Vetlejord, sier at de norske guttene ikke hadde tenkt seg på besøk i naboleiren i går kveld. I stedet spiste Gjeldsnes og Larsen sjokoladekake og røykte sigarer.

Franskmennene har fått fløyet inn pulker og forsyninger underveis etter uhell, mens nordmennene ikke har fått etterforsyninger i det hele tatt. Gjeldsnes og Larsen kom fram til Nordpolen klokka 11 i går, fire timer før planen. Men de

er likevel ikke ferdig med turen sin. Etter å ha hvilt seg litt under midnattssola, skal de videre til Canada. De 900 kilometerne som gjenstår skal de bruke 30-35 dager på. Hvis de norske guttene klarer å nå Canada i begynnelsen av juni som planlagt, skriver de polarhistorie.

FØRST TIL NORDPOLEN: Rune Gjeldsnes og Torry Larsen kom fram til Nordpolen klokka 1102 i går, fire timer før planen.