- JEG GIR ORDRE HER: Journalist Ricardo Abdahllah filmet da fransk opprørspoliti barket sammen med en kvinne under tømmingen av en flyktningleir i Paris. Video: Ricardo Abdahllah / Storyful Vis mer

Fransk opprørspoliti og kvinne barker sammen under stenging av flyktningleir: - Ha deg vekk

Over 1400 mennesker fjernet fra flyktningleir i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av fransk opprørspoliti som barker sammen med en muslimsk kvinne i en provisorisk flyktningleir i Paris har skapt overskrifter verden over.

Journalist Ricardo Abdahllah skriver på Facebook at han begynte å filme etter at han så en av politibetjentene gjentatte ganger sparke en barnevogn med et barn oppi. Politiet har til nå ikke kommentert Abdahllahs uttalelse.

- Jeg bryr meg ikke. Du er ferdig med å hisse oss opp. Ha deg vekk, sier en politibetjent før han dytter kvinnen.

Se video øverst i saken.

Ifølge vitner avisa Le Monde har snakket med ønsket kvinnen å gå tilbake til leiren for å hente personlige eiendeler, men ble nektet.

- Det er ikke en eneste tåre på ansiktet hennes. Ikke en dråpe, sier en politibetjent i det kvinnen begynner å gråte.

Over tusen evakuert

Episoden fant sted 22. juli idet over 1400 mennesker, mesteparten fra Afghanistan, Somalia og Eritrea, ble jaget fra en flyktningleir mellom metrostasjonene Jaurès og Colonel Fabien nord i Paris.

Uken før måtte opprørspoliti rykke ut til leiren for å bryte opp en slåsskamp mellom beboere i leiren.

Dette var 26. gang fransk politi har tømt en flyktningleir i Paris i år. Det er flere ulovlige camper i byen, og disse blir jevnlig raidet av politiet og oppløst.

Opprørspoliti måtte til slutt bruke tåregass for å få folkemengden ut av leiren, før de ble fraktet med busser til midlertidige sovesaler rundt om i landet.

Krever fortgang

Paris' ordfører Anne Hidalgo annonserte i mai at hun ønsker å bygge en flyktningleir i den franske hovedstaden for å erstatte provisoriske leirer som må stenges av helsemessige årsaker.

- Den nåværende situasjonen er uholdbar. Vi ønsker en leir med bedre bo- og sanitærforhold, sa ordføreren ifølge The Guardian.

Pierre Henry er leder for France Terre d'Asile - en organisasjon som jobber for innvandreres rettigheter. Han krever fortgang i prosessen.

- Det er et stort behov for flere sentre for å ta imot flyktninger i flere deler av landet, slik at ikke alle ender opp i leirer i Paris og Calais, sier han ifølge The Local.

Tidligere i år ble flyktningleiren kalt «Jungelen» utenfor byen Calais revet og erstattet med en leir oppført av franske myndigheter og hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser.

I 2015 gikk Frankrike med på å ta imot rundt 21 000 asylsøkere og flyktninger.