Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk politi har siktet 48-åring for avisskyting

Etter omfattende politijakt.

SIKTET: Fransk politi har siktet Abdelhakim Dekhar (48), som onsdag ble pågrepet, mistenkt for å stå bak skytingen i en avisredaksjon i Paris. Foto: AFP PHOTO/NTB Scanpix
SIKTET: Fransk politi har siktet Abdelhakim Dekhar (48), som onsdag ble pågrepet, mistenkt for å stå bak skytingen i en avisredaksjon i Paris. Foto: AFP PHOTO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi har siktet 48-åringen som onsdag ble pågrepet, mistenkt for å stå bak skytingen i en avisredaksjon i Paris.

48 år gamle Abdelhakim Dekhar blir sittende i varetekt, sier en talsmann for justismyndighetene tidlig lørdag morgen.

DNA-prøver av 48-åringen viser at det var ham som sto bak mandagens angrep, ifølge talsmannen.

Dekhar ble pågrepet onsdag etter en omfattende politijakt i forbindelse med at det ble avfyrt skudd i redaksjonen til avisen Libération i Paris, en avis som sympatiserer med venstresiden i fransk politikk. En fotograf ble skutt og såret under angrepet.

Etter skytingen ble det utplassert politivakter i alle redaksjoner i Paris.

48-åringen er også dømt tidligere i forbindelse med en stor drapssak i Paris. Den gangen ble han dømt til fire års fengsel for å ha kjøpt pistolen som ble brukt da kjæresteparet Florence Rey og Audry Maupin tok livet av tre politimenn og en drosjesjåfør. Også Maupin mistet livet i skuddvekslingen. Både kjæresteparet og Dekhar tilhørte den gangen den franske ytterliggående venstresiden.

Etter mandagens angrep mot avisen Libération, fant etterforskere et ufullstendig brev, trolig påbegynt av 48-åringen. I brevet vises det til at fascismen har kommet tilbake i mediene, i bankene, og i politikorpset, sier Frederic Molins i påtalemyndigheten i Paris.

(NTB)