Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk politi jakter på medskyldig

Amedy Coulibaly samarbeidet åpenbart med en annen, sier Frankrikes statsminister.

STRENGT BEVOKTET:  En fransk soldat er på patrulje ved Eiffeltårnet i Paris, og fra i morgen kveld skal hele 10 000 soldater vokte hovedstaden og landet forøvrig i håp om å unngå nye terrorangrep. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix
STRENGT BEVOKTET: En fransk soldat er på patrulje ved Eiffeltårnet i Paris, og fra i morgen kveld skal hele 10 000 soldater vokte hovedstaden og landet forøvrig i håp om å unngå nye terrorangrep. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS/OSLO (Dagbladet): Fransk politi og etterretning jobber nå på høygir for å få et fullstendig bilde rundt forrige ukes terroraksjoner, der 17 personer ble drept. I dag går statsminister Manuel Valls ut og sier at den ene gjerningsmannen, Amedy Coulibaly «uten tvil hadde en sammensvoren», melder FranceTV.

Coulibaly ble drept av politiet etter å ha tatt gisler i en kosher-butikk fredag i forrige uke. I går ble det publisert en video der Coulibaly  forklarte hvorfor han og Kouachi-brødrene stod bak terroraksjonene en hel verden er rystet over.

Politijakt Nå jakter politiet på mulige medsammensvorne. Politiet etterforsker nå omstendighetene rundt episoden der noen skjøt mot en jogger onsdag, i Fontenay-aux-Roses, bekreftet aktor i helga. Årsaken er at pistolen hvis skudd ble avfyrt i parken skal ha blitt funnet i kosher-butikken hvor Coulibaly holdt gisler, melder FranceTV.

PASSER PÅ SYNAGOGE: Frankrike utstasjonerer nå 10 000 soldater for å unngå flere angrep. I forrige uke ble 17 personer drept, i tillegg til de tre terroristene. Foto: Ap/Scanpix
PASSER PÅ SYNAGOGE: Frankrike utstasjonerer nå 10 000 soldater for å unngå flere angrep. I forrige uke ble 17 personer drept, i tillegg til de tre terroristene. Foto: Ap/Scanpix Vis mer

Også Le Point siterer Valls på at de nå er på jakt etter en medsammensvoren:

- Jeg vil ikke si mer enn at når det gjelder disse barbariske terroristhandlingene, så jobber vi for fullt. Vi går ut i fra at det finnes flere medskyldige, sier Valls.

10 000 soldater Frankrike sender ut 10 000 soldater for å høyne sikkerheten etter forrige ukes dødelige angrep, der 17 personer ble drept i angrepene på Charlie Hebdo, en politikvinne og i forbindelse med gisseltakingen på en kosher-butikk. I tillegg vil flere tusen politifolk beskytte jødiske skoler, melder BBC.

Forsvarsminister Jean-Yves Le Drian sier at troppene vil være på plass ved såkalte sensitive områder fra i morgen kveld. Det er første gang at så mange soldater vil bli utstasjonert på denne måten. 

I går var nær fire millioner mennesker ute i Frankrikes gater for å vise sin solidaritet med ofrene. 1,5 million av disse var i Paris. Også statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende, NATO-sjef Jens Stoltenberg og Europarådets Thorbjørn Jagland var med på markeringen i hovedstaden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media