Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk politi mener at påkjørselen på Champs-Élysées var et angrep

Sjåføren døde.

BEVISSTLØS: En mann er pågrepet etter at en bil kjørte inn i en politibil og tok fyr på Champs-Élysées i Paris. Etter angrepet ble føreren liggende bevisstløs på bakken. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter. Politiet fant våpen i mannens bil.

Føreren ble etter angrepet liggende bevisstløs på bakken, men ingen andre skal være skadd. Innenriksministeren i Frankrike bekreftet like før klokka 17.30 mandag at den antatte gjerningsmannen er død.

Politikilder sier samtidig at det ble funnet en Kalasjnikov-rifle, håndvåpen og gassflasker i mannens bil.

Politiet har i en Twitter-melding bekreftet at de mistenker at det dreier seg om et angrep.

Marigny-teatret, som ligger i nærheten, ble evakuert, ifølge nyhetsbyrået Reuters. I tillegg ble metrostasjonen Champs-Élysées-Clémenceau stengt.

Meldingen om politiaksjonen kom like etter klokka 16. Politiet ba samtidig folk om å holde seg unna mens politiaksjonen pågikk, og området ble sperret av.

Åstedet ligger like ved presidentpalasset, der president Emmanuel Macron bor.

En journalist fra avisa Libération, som var øyenvitne til hendelsen, sier han så en eksplosjon inne i gjerningsmannens bil. Politiet trakk mannen ut, mens de brukte brannslukningsapparater for å slukke brannen, skriver BMFTV.

Hendelsen mandag skjedde to måneder etter at en politimann ble skutt og drept på Champs-Élysées, en av Paris' største turistattraksjoner.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand som følge av flere tidligere terrorangrep.(NTB)

ET ANGREP: En mann er pågrepet etter at en bil kjørte inn i en politibil på Champs-Elysées i Paris mandag ettermiddag. Politiet mistenker at det dreier seg om et angrep. Sjåføren var bevæpnet. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON / NTB scanpix
ET ANGREP: En mann er pågrepet etter at en bil kjørte inn i en politibil på Champs-Elysées i Paris mandag ettermiddag. Politiet mistenker at det dreier seg om et angrep. Sjåføren var bevæpnet. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart