Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk politi raider Closers lokaler

I jakt på paparazzien som tok toppløsbildene av Kate.

I HARDT VÆR: Det franske kulørte magasinet Closer har allerede en rettskjennelse mot seg som forbyr videredistribusjon av toppløsbildene. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / NTB SCANPIX
I HARDT VÆR: Det franske kulørte magasinet Closer har allerede en rettskjennelse mot seg som forbyr videredistribusjon av toppløsbildene. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi raider nå bladet Closers lokaler i Paris, i jakt på paparazzifotografen som tok de omstridte toppløsbildene av hertuginne Kate, skriver storavisa Le Figaro.

Politiet leter også etter opplysninger om hvilket bildebyrå som har sysselsatt paparazzien og solgt bildene til Closer, som var det første magasinet til å publisere bildene av hertuginnen, tatt mens hun og William var på ferie hos hans slektning i Provence.

Politiet ankom redaksjonslokalene i 10-tida.

Saksøkt Fransk rett forbød i går Closer å videredistribuere bildene, samt krevde alle digitale kopier overlevert til politiet. Samtidig har hertugparet saksøkt så vel magasinet som den ukjente fotografen, som må ha tatt bildet på nærmere en kilometers avstand; de kaller bladets publisering av bildene «grotesk».

Men Christophe Bigot, Le Figaros ekspert på pressejustis, sier politiaksjonen har tvilsomt rettslig grunnlag.

- Anmeldelse av tabloidpressen skjer svært sjelden; av 300 saker i året blir 2 godtatt som kriminalsaker, sier han til avisa.

- Sinte - Slike saker er sjeldne fordi loven bare kommer til anvendelse dersom bildet er tatt på et privat sted - hvilket er tilfelle i saken med Kate og William. Men ransakelser av redaksjonslokaler skjer nesten aldri.

Han sier folk som anmelder tabloider, som regel er sinte og søker å få vite navnet på fotografen, eventuelt hvem i omgangskretsen som har lekket opplysninger om dem.

Kulørt presse i stadig flere land har kjøpt bildepakka, som altså kommer fra et ukjent byrå. I dag ble det kjent at også danske Se og Hør har punget ut og i morgen kommer med et 16-siders bilag med bildene.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, uttrykte tidligere i dag bekymring for at toppløsaffæren kan munne ut i mindre frihet for pressen; etter at irske Irish Daily Star trykte bildene, er det kommet forslag om statlig regulering av pressen.

- Dette utfordrer pressens selvjustis, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media