Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk politi skal ha identifisert ny person knyttet til Paris-terroren

Samarbeidet trolig med gisseltaker.

HADDE HAN SJÅFØR?: Fransk politi har identifisert en person som angivelig skal ha vært makker med terroristen Amedy Coulibaly, Personen kan ha fungert som sjåfør for terroristen. Foto: AFP PHOTO
HADDE HAN SJÅFØR?: Fransk politi har identifisert en person som angivelig skal ha vært makker med terroristen Amedy Coulibaly, Personen kan ha fungert som sjåfør for terroristen. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk etterretning skal ha identifisert en fjerde person knyttet til terrorangrepene i Frankrike i forrige uke.

Personen skal ha ha vært sjåføren til Amedy Coulibaly - mannen som drepte fire personer inne i en jødisk butikk, ifølge Le Parisien, gjengitt av Daily Mail.

Coulibaly har ifølge fransk politi leid et hus i forstaden Gentilly som ligger sør for Paris. Der er det beslaglagt en scooter, som har ført til at politiet har identifisert en ny person som kan være involvert i terroren.

Våpen Personen knyttes også til en skyteepisode kvelden 7. januar. Samme dag som Charlie Hebdo ble angrepet.

I det aktuelle huset som Coulibaly leide har politiet beslaglagt en rekke våpen.

- Det var ikke bare våpen og ammunisjon, men også mange penger for å finansiere et hjemmested. Dette ligner en godt organisert mafia-lignende struktur, sier Christophe Crepin, talsmann for det franske politiet.

Ettersøkt Brødrene Chérif Kouachi og Said Kouachi sto bak angrepet på Charlie Hebdos lokaler i Paris. Begge ble senere drept.

Også Amedy Coulibaly - som drepte fire gisler - døde.

Hayat Boumeddiene, kona til Coulibaly, er etterlyst av fransk politi. Kvinnen er nylig observert ved grensen mellom Tyrkia og Syria.

Opplysningene i Le Parisien er ikke bekreftet av myndighetene. Den fjerde mannen, som har et omfattende rulleblad, kan muligens allerede ha flyktet til Syria, skriver fransk presse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media