Greta Thunberg

Fransk politiker: - Greta er nobelprisvinner i frykt

Før klimaaktivistens tale til den franske nasjonalforsamlingen, fikk hun kritikk fra en rekke franske politikere.

FRANSKE TILSTANDER: Svenske Greta Thunberg (nummer to fra høyre) etter talen hennes til den franske nasjonalforsamlingen tirsdag. Foto: Stephane de Sakutin / AFP / NTB Scanpix
FRANSKE TILSTANDER: Svenske Greta Thunberg (nummer to fra høyre) etter talen hennes til den franske nasjonalforsamlingen tirsdag. Foto: Stephane de Sakutin / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag holdt 16 år gamle Greta Thunberg tale til den franske nasjonalforsamlingen, hvor hun manet politikerne til å gjøre noe som monner med klimakrisen.

Flere folkevalgte hadde på forhånd uttalt at de ville boikotte talen, ifølge Reuters. En av de kritiske røstene var Guillaume Larrive, lederkandidat for Republikanerne.

- Vi trenger ikke apokalypseguruer, skrev Larrive på Twitter.

De folkevalgte som boikottet talen tilhører både Marine Le Pens ytre høyre-parti Nasjonal samling og det konservative Republikanerne - partiet til tidligere president Nicolas Sarkozy (2007-2012). Flere av dem kritiserte Thunberg i skarpe ordelag.

«Profet i shorts» og «vinneren av Nobelprisen i frykt», kalte Republikanernes Julien Aubert henne, mens Nasjonal samlings Jordan Bardella beskyldte henne for å ha et «ubrutt følelsesdiktatur».

Sébastien Chenu, også folkevalgt og medlem av Nasjonal samling, sa at han ville «ikke bli tvunget til å knele» og kalte Thunberg «økologiens Justin Bieber», ifølge AFP.

Under talen sin sa Thunberg at klimakrisen ikke kan løses med vitenskapsfornektelse, med et stikk til politikerne som ikke møtte opp for å høre henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer