Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk politiker arrestert etter å ha feiret politihelts død

En fransk politiker er arrestert etter å ha publisert en tweet hvor han tilsynelatende gleder seg over drapet på en politimann under gisseldramaet i Trèbes. 

DØDE: Politimannen Arnaud Beltrame mistet livet i terroraksjonen i Trèbes. Foto: AP / NTB Scanpix
DØDE: Politimannen Arnaud Beltrame mistet livet i terroraksjonen i Trèbes. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hver gang en politimann blir skutt, tenker jeg på min venn Rémi Fraisse», skrev den venstreradikale politikeren Stéphane Poussier i en tweet søndag. Fraisse var en miljøaktivist som ble drept av en sjokkgranat under en protest i 2014. Poussier skrev videre: «Og denne gangen var det en oberst, flott! I tillegg betyr dette én mindre stemme til Macron».

Tweeten sees på som en referanse til gisseldramaet i Trèbes fredag, hvor politimannen, oberstløytnant Arnaud Beltrame ble drept etter å ha byttet plass med et gissel. Søndag ble Poussier pågrepet, siktet for å rettferdiggjøre terrorhandlinger.

Frankrikes president, Emmanuel Macron, har erklært at Beltrame døde som en helt. Poussier risikerer opp til sju års fengsel. I tillegg har hans eget parti, La France Insoumise, tatt avstand fra uttalelsene hans.​

Ofret seg

Hadde det ikke vært for Beltrame, kunne enda flere liv gått tapt i terrorangrepet i forrige uke.

Ifølge innenriksminister Gérard Collomb ventet Beltrame (45) sammen med politikollegene sine utenfor supermarkedet.

Da to personer hadde blitt skutt, byttet han frivillig plass med et av de kvinnelige gislene. Hun fikk slippe fri, mens Beltrame måtte bli igjen inne i butikken ubevæpnet.

Aksjonerte mot supermarked

Det var 26 år gamle Redouane Lakdim, opprinnelig fra Marokko, som var mannen bak terroren i Tèbes fredag.

Først ble en mann skutt drept under en bilkapring i byen Carcassonne, før det ble skutt mot en gruppe på fire politifolk som var ute på joggetur. En politimann ble skadd i skuldra under angrepet.

Deretter tok en gisseltaker med våpen flere gisler på et supermarked i den lille byen Trebés. Totalt ble tre mennesker drept og 16 skadd i angrepene.

Lakdim ble til slutt skutt og drept av politiet i en aksjon mot supermarkedet. Politiet mener 26-åringen sto bak alle angrepene.

IS-soldat

Lakdim skal selv ha ropt «Allahuh akbar» (Gud er stor) da gisselsituasjonen startet, og hevdet selv han var en IS-soldat. IS tok også på seg ansvaret for angrepet i etterkant.

- DREP MEG: Disse tidligere IS-brudene har blitt bragt til et slags fengsel utenfor Raqqa av kurdiske styrker. Her forteller de om sine opplevelser i «kalifatet». Video: CNN Vis mer

- Han gikk inn i supermarkedet, ropte «Allahu Akbar» og hevdet han var en IS-soldat og klar for å dø for Syria, før han skjøt mot en kunde og en ansatt, sier François Molin i antiterrorpolitiet.

Ifølge Molin var 26-åringen en kjenning av politiet, men etter oppfølging av etterretningstjenesten skal det ikke ha vært noen tegn på at mannen var en terrortrussel, skriver BFMTV.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!