Fransk politikvinne ble mester i utskjelling

En fransk politikvinne gikk seirende ut av det uoffisielle mesterskapet i utskjelling som en lokal radiostasjon arrangerte denne uken. Nå risikerer hun tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I beste morgensendetid og til programlederens begeistrede heiarop, sendte kvinnen skjellsord etter skjellsord mot sine kolleger.

Da de tilmålte to timene var over, sto telleren på nøyaktig 704 eder og forbannelser.

Konkurransen ble ifølge Paris-avisen Le Figaro arrangert i forbindelse med at en 44 år gammel kvinne fra Brianon i Sør-Frankrike var funnet skyldig i 702 tilfelle av fornærmelse av offentlig tjenestepersonale. For dette fikk hun seks måneders betinget fengsel.

Radiostasjonen ønsket å finne ut om det var mulig å slå denne rekorden, og det måtte altså en politikvinne til. Hun greide å lire av seg kraftsalver nok til å sette ny rekord, og det i løpet av skarve 120 minutter.

Hennes kolleger, som fulgte den direktesendte maratonbanningen, er ikke særlig begeistret. De har klaget til politiets interne kontrollorgan, som nå truer kvinnen med både tiltale, trekk i lønna og formell bom for enhver forfremmelse de neste tre årene.

(NTB)