Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk prest slo baby under dåp

Nå er den 89 år gamle presten suspendert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.

Videoen ble lagt ut på sosiale medier, der den vakte kraftig fordømmelse.

I videoen kan man høre at forsamlingen gisper da den 89 år gamle presten klasker til babyen han holder. Like før hadde han bedt babyen om å «være stille». Få sekunder senere smekker presten igjen til dåpsbarnet.

Foreldrene er tydelig sjokkert, og de klarte etter hvert å frigjøre barnet fra prestens grep i kirken i Champeaux, rundt fem mil sørøst for Paris.

- Tapet av selvbeherskelse kan tilskrives den eldre prestens slitasje, men det unnskylder det ikke, sier bispedømmet i Meaux, som presten tilhører, i en uttalelse.

Presten kommer inntil videre verken til å få lede gudstjenester eller holde dåp- eller bryllupsseremonier, heter det videre.

- Barnet vrælte, og jeg var nødt til å snu hodet hans slik at jeg kunne helle vannet. Jeg sa «vær stille», men han ville ikke roe seg, sier presten til radiostasjonen France info fredag.

– Det var noe midt imellom et kjærtegn og et lite klask. Jeg prøvde å roe ham ned, jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjøre, sier den 89 år gamle presten videre.