Fransk raseri over at Yves Montand skal graves opp

PARIS (NTB-AP): Franskmennene er bestyrtet over at liket av den kjente skuespilleren Yves Montand skal graves opp. Grunnen er at bare en DNA-test kan slå fast om Montand er far til 22 år gamle Aurore Drossard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsavgjørelsen har vakt stor oppsikt i Frankrike, og fortrengte fredag lastebilstreiken fra avisens førstesider.

  En domstol i Paris besluttet torsdag at liket av Montand skal graves opp fra kirkegården Pere Lachaise, slik at man kan få utført en DNA-test for å finne ut om han er far til 22 år gamle Aurore Drossard. Aurore hevder å være hans datter. Domstolens avgjørelse vekker sterke reaksjoner fordi Montand selv nektet å ta en DNA-test i datter-striden.

  Montand var i flere tiår en av Frankrikes mest populære sangere og underholdningsartist. Han døde av hjerteattakk i 1991.

  - Dette er grusomt! De vil grave opp den stakkars gamle mannen fra hans kiste, og sprette ham opp, sier Montands adoptivdatter Catherine Allegret.

  - La Montand hvile i fred, skriver avisa France-Soir, og bruker hele førstesiden på saken.

  Hvis DNA-testen er positiv, vil Aurore kunne arve en god del av Montands etterlatte eiendom og formue. Fransk lovverk slår nemlig fast at halvparten av den avdødes verdier skal deles likt mellom barna.