Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk rett utsatte utleveringsvedtak for Khalid Skah

Skah raser mot norske myndigheter.

MÅ VENTE: Ikke før i februar blir det klart om Khalid Skah blir utlevert til Norge. Skah har vært etterlyst i Norge siden 2009. Da ble han siktet for vold mot sin kone og deres to barn. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
MÅ VENTE: Ikke før i februar blir det klart om Khalid Skah blir utlevert til Norge. Skah har vært etterlyst i Norge siden 2009. Da ble han siktet for vold mot sin kone og deres to barn. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Paris skulle onsdag ta stilling til norsk politis begjæring om utlevering av norsk-marokkanske Khalid Skah. Retten valgte i stedet å utsette saken til 19. februar.

Dermed må Skah vente ytterligere et par måneder før han vet om han blir overlevert til norske myndigheter, melder TV 2.

Skah har vært etterlyst i Norge siden 2009. Da ble han siktet for vold mot sin kone og deres to barn.

- Jeg er ikke den skyldige. Jeg er offeret. Jeg er ingen kidnapper. Kidnapperne er norske myndigheter. Det er trist. Det er umenneskelig. Men jeg vil gjøre mitt ytterste. Jeg vil heller dø enn å bli utlevert, sa Skah til nyhetsbyrået AFP utenfor retten onsdag. For en uke siden sa han derimot at han gjerne kom til Norge, men på visse vilkår.

- Jeg vil bidra til å kaste lys over hele denne saken. Men på grunn av min dårlige helsetilstand ønsker jeg garantier fra norske myndigheter om at jeg ikke skal måtte sitte i varetekt.

I onsdagens kjennelse ber retten Norge om tilleggsinformasjon for å kunne treffe en avgjørelse. Skah ble pågrepet i Paris i juni, og ble etter to dager satt fri mot kausjon og meldeplikt.

(NTB)