Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk Saga?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er positivt for Sagas aksjonærer at det nå er kommet bud på selskapet også fra franske Elf. Prisen på selskapet går selvsagt opp for hvert bud som kommer inn. Likevel vil vi minne om at Hydros tilbud ligger betydelig over den markedsverdien Saga hadde før Hydro kom på banen. Muligens vil et oppkjøp av Elf være positivt også for de ansatte i Saga, fordi flere arbeidsplasser vil bli beholdt.
  • Men vil et franskeid Saga være det beste for Norge? Slike spørsmål avvises selvsagt av de nåværende eierne og børsaktørene. Her skal markedet få fri utfoldelse. Men de glemmer at Saga har fått sine konsesjoner i Nordsjøen fordi det er et norsk selskap, og at myndighetene har lagt vekt på at Sagas andeler av oljerikdommen skal forvaltes av norske eiere. Nå er ikke historiekunnskaper den mest iøynefallende kvaliteten blant børsfolket. Men myndighetene må ta slike hensyn med i sin vurdering under den videre behandlingen av denne viktige saken. Her må ikke høyeste bud være den eneste avgjørende faktoren.